Informatii nutritionale pentru copiii care fac sport

Informatii nutritionale pentru copiii care fac sport

Odata ce incepi sa iti duci copilul la un sport, este important sa tii cont de o serie de informatii nutritionale. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem ce alimente sunt importante in dieta copilului care face sport.

In primul rand, dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportiva, tine sa precizeze diferentele dintre miscarea cotidiana si practicarea unui sport. „Sportul presupune o anumita rigoare, un anumit program, anumite reguli”, explica el. In acelasi timp, mersul pe jos, jocurile de alergare sau urcatul pe scari, extrem de importante si ele, insumeaza miscarea zilnica.

Daca piciul tau practica un sport, pe langa o alimentatie sanatoasa, el va avea nevoie si de surse suplimentare de energie. Atentie, insa! Pana la 14 ani, nu este indicat sa ii dai copilului tau suplimente alimentare.

In schimb, ii poti asigura energia necesara copilului tau prin: surse de proteine, glucide si carbohidrati, cum ar fi carnea, fructele si legumele.

Totodata, inainte sau dupa efortul fizic, este chiar indicat ca micutul sportiv sa manance un fruct confiat, o tableta de ciocolata sau un baton de cereale, intrucat acestea ii vor da energia de care are nevoie.

Afla si mai multe informatii nutritionale pentru copiii care fac sport, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s