Sport pentru copii: Cum alegem sportul potrivit

Sport pentru copii: Cum alegem sportul potrivit

In momentul in care te uiti dupa un sport pentru copii, cum decizi care activitate este potrivita pentru micutul tau? La Meditatii pentru parinti, iti venim in ajutor cu o serie de sfaturi care sa iti faca alegerea mai usoara.

„E posibil sa alegi sportul potrivit pentru copilul tau”, spune Nicoleta Tanase-Trifu, psiholog sportiv. Insa, pentru a putea ajunge pana acolo, este nevoie sa tii cont de cateva elemente.

In primul rand, pana sa descoperi ce sport pentru copii i se potriveste prichindelului tau, este nevoie sa vezi si ce ii place. Altfel, daca o activitate nu ii face placere, va refuza sa o faca. Asadar, este posibil sa treceti impreuna prin 2-3 incercari pana sa ajungeti la un sport care sa il bucure pe cel mic.

In acelasi timp, gandeste-te ca piciul tau nu va rezista fizic sa incerce in fiecare zi alt sport, asa ca limiteaza optiunile, dupa ce va informati impreuna. Puteti face un top 3 al preferintelor sportive si sa iti inviti copilul sa le incerce pe acelea.

Apoi, ia in calcul ca micutul tau este o fiinta sociala, la fel ca tine. Se va duce cu mai mult drag intr-un loc in care sunt si prietenii sai, asa ca vezi ce sporturi fac si ei.

Nu in ultimul rand, un bun sport pentru copii poate fi cel pe care l-ai facut si tu, in tinerete. Mostenirea genetica isi va spune cuvantul.

Afla si mai multe sfaturi despre alegerea unui sport potrivit pentru copilul tau, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s