10 idei pentru o cursa cu obstacole, in curte sau in casa

Vrei sa iti provoci copilul la o activitate fizica inedita si distractiva, in acelasi timp? Iata cum poti alcatui o cursa cu obstacole, chiar in curtea voastra sau de ce nu, prin casa!

O cursa cu obstacole este o ocazie buna sa iti testezi creativitatea si sa iti impulsionezi micutul sa faca diferite exercitii fizice, intr-un mod distractiv. Iar partea buna este ca nu ai nevoie de materiale speciale, ci poti folosi ce gasesti prin casa. De exemplu, poti pune animalute de plus pe jos, peste care sa sara copilul tau.

Cei mici au parte de o multime de beneficii intr-o astfel de activitate, dezvoltandu-si diverse abilitati, precum: agilitatea, coordonarea miscarilor, dezvoltarea musculaturii, echilibrul.

Iti oferim, mai jos, zece idei pentru o cursa cu obstacole. Alege ce crezi ca i-ar placea si i-ar prinde bine copilului tau si combina diverse activitati:

  1. slalom printre animalute de plus sau alte obiecte;
  2. mers de-a busilea printr-un tunel facut din cutii de carton lipite intre ele;
  3. nimerirea unei tinte cu baloane umplute cu apa (sau pistoale cu apa) – tinta poate fi o jucarie sau un desen cu creta pe un copac;
  4. echilibristica pe o scandura urcata pe doua cutii mici;
  5. sarituri peste perne si jucarii de plus;
  6. cursa cu ou in lingura – fiecare jucator primeste un ou (crud sau fiert) si o lingura, iar scopul este sa ajunga cat mai repede la linia de „Finish”, fara a scapa oul;
  7. sarituri in cercuri de hula-hoop – plaseaza cercurile la o oarecare distanta unul de celalalt;
  8. cursa in trei picioare – jucatorii formeaza echipe de cate doi si alearga impreuna, avand fiecare un picior legat de al celuilalt;
  9. calca doar pe foile de hartie – jucatorii formeaza echipe de cate trei si au la dispozitie patru foi de hartie; impreuna, trebuie sa strabata o anumita portiune din cursa cu obstacole calcand doar pe acele foi – astfel, trebuie sa lucreze in echipa pentru a avansa;
  10. transfer de apa dintr-o galeata in alta – fiecare jucator primeste o galetusa plina cu apa, una goala si un burete; folosindu-se doar de burete, copilul trebuie sa umple galetusa goala cu cat mai multa apa.

Mai gasesti idei de jocuri pentru cursa cu obstacole si aici:

Depinde de tine daca vrei sa faci o cursa cu obstacole contra cronometru, daca vrei sa oferi un premiu celui care termina primul probele sau daca realizezi traseul doar pentru amuzament.

Ai participat pana acum la o cursa cu obstacole? Ce ti-a placut cel mai mult?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s