Exemple de educatie financiara facuta acasa

Exemple de educatie financiara facuta acasa

Chiar daca stii ca micutul tau are nevoie de o educatie financiara timpurie, poate nu stii de unde sa incepi. La Meditatii pentru parinti, iti oferim exemple concrete, prin care sa iti inveti copilul cum sa isi gestioneze banii de buzunar.

Invitatul acestei editii, Alexei Acsinte – co-fondator MBA Junior, ne-a vorbit din perspectiva de tata si ne-a spus cum si-a invatat el fetita cea mai mare sa lucreze cu banii primiti. „Am constatat ca, pana pe la varsta de 6 ani, e dificil sa comunici cu copilul despre bani si despre finante. Anastasia mea, atunci cand ramanem fara bani, ma intreaba de ce nu mergem la bancomat sa scoatem”, ne-a spus el.

Odata ce a inceput sa ii dea banii de buzunar, Alexei a observat care sunt metodele care merg in educatia financiara a fiicei sale si care nu. Iata ce lectii am invatat din experienta lui:

  • daca ii dai bani copilului pentru o sarcina care nu ii face placere, este posibil sa ii insufli ideea ca, pentru a produce bani, este nevoie sa faca o corvoada;
  • gaseste o activitate pe care copilul o face cu drag si da-i bani cand depune efort in acea directie;
  • invata-ti copilul sa isi imparta banii de buzunar in mai multe conturi: contul curent (din care poate cheltui mereu), contul lunar si contul de investitii mari (din care poate lua bani o data pe an);
  • invata-ti copilul diferenta dintre nevoi si dorinte: daca vrea o jucarie scumpa, ofera sa platesti o parte din pret, daca cel mic este dispus sa isi sacrifice o parte din economii.

Afla cum a procedat Alexei Acsinte, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s