Cum ii ajuta masajul facial pe copiii cu probleme

Cum ii ajuta masajul facial pe copiii cu probleme

Pentru copiii cu infirmitate motorie cerebrala (IMC), nu exista un tratament total. Insa problema poate fi ameliorata prin fizioterapie si logopedie, pentru a-i oferi micului pacient o viata apropiata de normalitate. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre masajul facial, una dintre tehnicile care ajuta in ameliorarea acestei afectiuni.

Sunt situatii in care, in timpul sarcinii, la nastere sau la scurt timp dupa, diverse infectii sa provoace o infirmitate motorie cerebrala la copil, aflam de la dr. Elena Caciulan, presedinte Colegiul Fizioterapeutilor din Romania.

Primul pas pe care ar trebui sa il faca parintii care au copii cu astfel de probleme este sa mearga catre partea de recuperare. Un specialist in dezvoltarea copilului va lucra atat cu micul pacient, cat si cu parintii, invatandu-i cum sa faca masajul facial si acasa.

De cele mai multe ori, copilul cu paralizie cerebrala sau cu infirmitate motorie cerebrala prezinta la nivelul fetei o hipotonie musculara”, explica dr. Elena Caciulan.

Fara sa se lucreze spre recuperare, copilul va avea probleme de vorbire, de respiratie si de hranire. Despre cum se face masajul facial si miscarile necesare iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s