gestionare buget familie

Cum gestionam corect bugetul familiei

Sa gestionezi un buget cand ai o familie cu doi, trei sau chiar mai multi copii, poate deveni o adevarata provocare. Pentru a veni in ajutorul parintilor care parca nu mai reusesc sa gaseasca un echilibru cand vine vorba de cheltuieli si administrarea banilor, am invitat-o in emisiunea „Suna bine”, pe Anamaria Ciuhuta, fondatoarea financialparenting.eu, cu o experienta de peste 19 ani in domeniul financiar bancar, un MBA si multe cursuri si specializari.

Prin urmare, sfaturile sale sunt mai mult decat binevenite si demne de luat in considerare!

Cum gestionam eficient banii in familie

„Sa nu aruncam banii pe ce nu este nevoie”, spune Anamaria, care ne sfatuieste sa identificam cheltuielile zilnice de care ne putem lipsi. De exemplu, in loc sa cumparam zilnic macancare pentru pranzul de la locul de munca, putem veni cu mancare de acasa.

Apoi, trebuie sa punem pe lista ce cheltuieli avem in casa si sa incercam sa le negociem, acolo unde este cazul. Spre exemplu, pachetul de televiziune prin cablu, unde avem de ales intre mai multe tipuri de abonamente, cu mai multe sau mai putine facilitati, in functie de nevoie si preferint.

De la cheltuieli trecem la venituri. Este important sa ne analizam veniturile si sa ne gandim daca le putem creste: eventual sa cerem o marire de salariu atunci cand consideram ca banii pe care ii primim la locul de munca, nu sunt pe masura pregatirii noastre. „Este important sa ne stabilim valoarea. Valoarea noastra personala si profesionala creste in timp”, explica Anamaria.

Anamaria Ciuhuta ne sfatuieste sa facem o prognoza pe un an intreg si sa trasam, in linii mari, bugetul in functie de momentele importante care vor avea loc in urmatoarele 12 luni: ziua copiilor, sarbatori sau vacante. Daca planuim o vacanta din timp si profitam de ofertele si promotiile early booking, cheltuielile noastre se pot reduce cu 20-30% sau poate chiar mai mult.

Asculta podcastul de mai jos si afla toate solutiile pe care Anamaria Ciuhuta le propune astfel incat sa putem gestiona corect banii in familie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s