Copiii de la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului au primit in dar o biblioteca

Biblioteca sociala 12 din Campania Daruieste o lume de basm tocmai a fost donata copiilor aflati in suferinta la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului din Bucuresti. Ei au primit cele mai noi carti, de aceasta data donate direct de edituri sau tipografii care sustin aceasta campanie. Cartile sunt oferite celor mici la locul de joaca amenajat in acest spital si ajuta la mentinerea unei stari emotionale mai bune pe parcursul tratamentului.

Este prima biblioteca sociala din Campania Daruieste o lume de basm care a fost creata numai cu carti noi, obtinute din donatiile unor companii generoase: 4Colours, Editura Nemi, Editura Univers, Didactica Publishing House, Editura Diana.

Proiectul Daruieste o lume de basm este o initiativa lansata in decembrie 2018 de Asociatia Kineto Bebe, Asociația EMOVERE si Gradinitele Butterfly, cu susținerea Itsy Bitsy FM. Cele 12 biblioteci realizate in acest an s-au bazat pe donatiile copiilor si parintilor care au adus carti in stare buna la cele 7 centre de colectare din Bucuresti. Cu ajutorul lor au fost construite biblioteci la: scoala de la stefanestii de Jos, la secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I si la singurul Club de Lectura din acest oras, la centrul Focus din Constanta, la Centru Generații coordonat de Fundația Regala Margareta a Romaniei, la Hero After School Clinceni si acum la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului din Bucuresti.

Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului este cunoscut ca fiind una dintre unitatile care ofera asistenta medicala zi si noapte in unitati spitalicesti si ambulatorii, ca unitate de invatamant medical superior (obstetrica-ginecologie, neonatologie si pediatrie), specializare si perfectionare postuniversitara, precum si invatamant pentru personalul mediu, cercetarea stiintifica (in domeniul sanatatii mamei si a copilului)este un obiectiv major al activitatii INSMC. Personalul medical din aceasta institutie a incurajat initiativa de a dota unitatea si cu o biblioteca Daruieste o lume de basm, crezand in importanta lecturii ca metoda de relaxare si dezvoltare la orice varsta.

Lansata ca o campanie care voia sa arate ca generozitatea este o calitate care poate fi activata tot anul, Daruieste o lume de basm va aniversa la inceputul lunii decembrie un an de cand construieste biblioteci sociale pentru acei copii mai putin norocosi. Pentru a marca aceasta aniversare cu o noua biblioteca, publicul este invitat sa doneze carti pentru copii, in stare buna, la unul dintre centrele de colectare din Bucuresti:

1. Gradinita Butterfly Aviatiei
Str. Intrarea Gliei nr.7, Sector 1

2. Gradinita Butterfly Baneasa
Str. Drumul Potcoavei nr.59, Voluntari Ilfov (Gradina Zoologica)

3. Gradinita Butterfly Cosmopolis
Str. Lacului, vila 8F, Stefanestii de Jos, Ilfov

4. Centrul KinetoBebe Mosilor
Calea Mosilor nr. 158, Sector 2

5. Centrul KinetoBebe Nord
Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

6. Centrul KinetoBebe Sud
Soseaua Oltenitei nr. 87-99, Sector 4

Campania este sprijinita de Itsy Bitsy FM si 4Colours.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s