Conectarea in familie, cand venim de la serviciu

Conectarea in familie, cand venim de la serviciu

Dupa o zi lunga si anevoioasa la birou, cum relationezi cu cel mic, cand ajungi acasa? Mai ai energie si pentru el? Ii mai poti acorda un timp de calitate? Cu sfaturile de la Meditatii pentru parinti, vei vedea cat de usoara este conectarea in familie, chiar si dupa o zi de munca.

Cu totii avem mai multe roluri. La serviciu suntem angajati, acasa suntem parinti si soti, in oras suntem prieteni si tot asa. In momentul in care venim acasa de la serviciu, trecem dintr-un rol in altul. Pentru conectarea in familie, pentru un timp de calitate in familie, este important sa facem aceasta trecere intr-un mod cat mai armonios.

Pentru a ne ajuta sa avem cat mai des parte de seri frumoase cu micutii nostri, Elena Carmen Tuca, centrul KinetoBebe & Kids, vine la Meditatii pentru parinti cu o serie de sfaturi extrem de utile. Descopera-le pe toate acum.

Pregatirea pentru conectarea in familie

Este indicat ca, atunci cand avem o zi plina la birou, sa ne planificam activitatile mai dificile si mai complicate pe la inceputul zilei. Astfel, spre sfarsitul zilei, ramanem cu cele mai usoare sarcini si nu mai plecam atat de incarcati de la birou.

Apoi, pe drumul spre casa, este bine sa ne facem un ritual de trecere de la angajat la parinte. Fie ne gandim la ceva frumos, fie ascultam muzica preferata in masina, fie facem o activitate care sa ne faca placere. Chiar si o plimbare de 5 minute poate fi utila, inainte de a ajunge la cei dragi.

Dinainte sa intri in casa, este important sa ne setam asteptari realiste. Conectarea in familie nu se va intampla ca prin minune. Poate vom gasi copii linistiti acasa sau un haos total. Este bine sa fim pregatiti pentru orice imprejurare si sa ne concentram pe a le oferi puilor nostri un timp de calitate in familie.

Nu in ultimul rand, este esential sa cerem ajutorul partenerului de cuplu si sa impartim sarcinile, astfel incat conectarea in familie sa se intample cu bucurie, nu cu stres.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s