Cate activitati extrascolare sunt prea multe?

Cate activitati extrascolare sunt prea multe?

Ca parinti, din entuziasmul de a ne expune copiii la activitati cat mai variate, tindem sa exageram cu optionalele pe care le oferim prichindeilor nostri. Exista un numar recomandat de activitati extrascolare pe saptamana? Iata sugestiile unui specialist, la Meditatii pentru parinti.

„Am ajuns intr-o nebunie in care copiii nostri sunt mai ocupati decat noi”, spune psihologul Mirela Horumba. „Multi parinti, din bunavointa si buna intentie, duc copilul in multe locuri, in speranta ca el va dobandi competente si ca va avea un start mai bun in viata lui de adult.”

Ea recomanda parintilor sa isi duca prichindeii la una, maximum doua activitati extrascolare pe saptamana, pentru a nu suprasolicita copiii. In rest, sugestia ei este sa ne lasam copiii sa se implice in sarcinile de prin casa, sa ii invitam sa ne ajute, sa petrecem timp de calitate cu ei si chiar sa ii lasam sa se plictiseasca.

„Noi, adultii, am cam uitat cum este sa stai si sa nu faci nimic si luam modelul nostru, usor nevrotic, si il impingem si pe copil in zona respectiva”, adauga Mirela Horumba.

Mai multe despre cum alegi cate activitati extrascolare sa faca piciul tau iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s