Cauzele acneei la copii si adolescenti

Cauzele acneei la copii si adolescenti

Sunt multe mituri legate de acnee, aparitia si tratarea ei. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem care sunt adevaratele cauze ale acneei, varstele de la care apare si cum poate fi tratata.

Peste tot, se constata o crestere foarte mare a frecventei de cazuri noi de acnee la adolescenti”, spune dr. Victor Clatici, medic dermatolog. „Din ce in ce mai mult, exista si cazuri de acnee la copilasi, in perioada preadolescenta, respectiv 9-11 ani.”

Contrar a ceea ce ar putea crede unii parinti, acneea nu este provocata de o igiena incorecta si nici nu este contagioasa.

In schimb, cauzele acneei sunt mai mult legate de alimentatia persoanei si sunt intensificare de explozia hormonala din preadolescenta si adolescenta. „Principalul factor care a condus la aceasta crestere este dieta si in special dieta care determina o stimulare excesiva a mecanismelor implicate in acnee”, explica si dr. Victor Clatici. Printre alimentele care provoaca acneea, cele mai periculoase sunt produsele care contin zahar, care stimuleaza productia de sebum si determina reactii inflamatorii, si laptele ale carui substante pot declansa acneea.

Despre problemele psihologice provocate de aceasta boala si despre tratamente pentru acnee iti spunem mai multe acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s