Premiera la Teatrul Ion Creanga: Pantalone In Luna

Premiera la Teatrul Ion Creanga: Pantalone In Luna

Gondola spatiala a Teatrului Ion Creanga este incarcata pentru o noua aventura prin lumea farselor si povestilor hazlii. Tinerii spectatori – navigatori temerari cu varsta peste 5 ani – sunt invitati duminica, 15 aprilie, orele 11:00 si 18:00, la Teatrul Excelsior, pentru a viziona in premiera spectacolul Pantalone in luna, cea mai recenta productie Teatrul Ion Creanga.

Pus in scena dupa o idee de Cyrano de Bergerac, spectacolul spune povestea lui Senior Pantalone, un batran zgarcit si infumurat care este pacalit de Arlechino, servitorul sau vesnic vesel si intotdeauna flamand. Amagit de promisiunea ca in luna tot ceea ce nu-i place se intampla intocmai pe dos, Pantalone porneste intr-o scurta si nemaipomenita calatorie imaginara – ajungand intr-o lume care, desi seamana izbitor cu Venetia sa, este intoarsa cu susul in jos: batranii intineresc, maimutele devin imparati, iar foamea cea mai apriga poate fi potolita cu un miros delicios.

Daca rasul invinge moravurile, atunci giumbuslucurile, acrobatiile si veselia contagioasa ale lui „Pantalone in lunaau sanse sa schimbe lumea. Regizorul Mihai Alexandru Ion creeaza un spectacol energic, cu personaje si gaguri desprinse din commedia dell’arte, iar decorul venetian este surprinzator de muzical, gratie scenografei Andreea-Diana Nistor si muzicianului Catalin Rulea. Din distributie fac parte: Adela Bengescu (Colombina), Tudor Morar (Pantalone), Florin Craciun (Arlechino), Oana Banuta (Dottore), Nicoleta Rusu (Dottorelo), Vera Linguraru (Dottorino), Cristian Cretu (Spadento), Alexandru Ștefanescu (Lelio) si Andreea Gaica (Izabela).

Urmatoarele reprezentatii sunt programate luni, 16 aprilie, ora 18:00 si sambata, 28 aprilie, ora 11:00, la Teatrul Excelsior (Str. Academiei nr. 28). Biletele sunt disponibile online, pe www.entertix.ro si www.myticket.ro, sau la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga din Str. Biserica Amzei nr. 13.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s