Anxietatea la copii

La varste mici, copiii au emotii extrem de intense. S-ar putea sa credem ca nu au motive de a fi anxiosi, dar adevarul este altul.

Copilul nu vrea sa se joace singur in camera, refuza mancarea, nu vrea sa ramana la gradinita sau plange atunci cand ramane acasa cu bona.

Parintii nu stiu cum sa procedeze in asemenea situatii si, din prea multa grija, ajung nu doar sa mentina ci sa si dezvolte anxietatea copilului.

Psihologul Diana Stanculeanu ne explica cum se manifesta anxietatea la copii, din ce motive apare si ce putem face pentru a-i ajuta pe cei mici sa scape de emotii negative.

sursa foto: freedigitalphotos.net

 


2 comentarii la „Anxietatea la copii”

  1. Este un articol excelent,micutul meu decand a inceput gradinita(septembr) i-au aparut 4 ticuri nervoase,acum asteptam transferul in alta clasa din decembrie,vacanta asta l-a linistit mult,ticurile au disparut ,dar acum ii e frica de orice daca tipa cineva,nu vrea sa inceapa cursul de carate,ii e frica si cand eu ii spun,(gata Luca).Daca am incercat sa-l conving de curs a inceput sa clipeasca,sa-si tare nasul,sa tuseasca…Eu sunt convinsa ca am facut bine ca l-am luat din clasa aia,acolo a inceput problemele…Dati-mi un consiliu va rog.

    1. Buna ziua.si eu am o fetita de 3 ani si 7luni si nu mai stiu cum sa ma port cu ea si ce sa-i mai spun.Si inainte era mofturoasa dar de cand a inceput gradinita este extrem de irascibila. Plange din orice ,cand stam intr-o camera inchide usa si chiar o blocheaza cu ceva .De mica a stat numai cu mine si doarme cu mine .Sant situatii, dar rare, cand sta cu cineva inafara de mine dar nu prea mult.La gradi a stat o zi si a doua a inceput sa planga iar educatoarea m-a sunat pentru ca nu a putut sa o calmeze.In momentul asta plange pentru ca nu o pot lua in brate deoarece scriu la calculator .Azi am fost la un loc de joaca si in 5 minute a inceput sa planga ca ea nu si-a baut laptele (inca folosim biberon de 2 ori pe zi si sta cu mana in bluza mea de cate ori e suparata),era ora 13 .Si eu am schimbat gradinita si sper sa am parte de educatoare mai intelegatoare deoarece prima a tipat la ea sa taca atunci cand am lasat-o plangand si am plecat.Imi spuneti va rog cum sa procedez cu ea sau trebuie sa apelez la un specialist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s