In vremuri agitate, mergi mai incet

Suntem din ce in ce mai grabiti, mai nervosi, mai anxiosi. Vrem totul sa se deruleze cat mai repede. Dar, in vremuri agitate, uneori este mai bine sa… mergi mai incet.

In aceasta conferinta TED, jurnalistul Carl Honoré, autorul cartii Elogiu Lentorii, deplange situatia in care a ajuns societatea in aceste vremuri agitate si rade la ironia implicata:

„Pentru ca toata lumea in zilele noastre vrea sa stie cum sa incetineasca, dar vrea sa afle cum sa incetineasca foarte rapid”, spune el.

Incercam sa inghesuim cat mai multe lucruri, intr-un timp cat mai scurt. Dar pretul acestor vremuri agitate este mai mare decat rezultatele obtinute: ne punem la bataie sanatatea, relatiile, inclusiv comunitatea.

Pentru Carl Honoré, revelatia ca traim in vremuri agitate a venit cand si-a dat seama ca grabea unul din cele mai frumoase momente din viata de parinte: cititul povestii de seara.

„Sunt chiar atat de grabit incat sunt gata sa-mi expediez fiul doar cu un sunet la sfarsitul zilei?”

Afla din acest Discurs antispalare pe creier la ce concluzii a ajuns jurnalistul, ce alternative exista si daca, intr-adevar, putem „sa ne grabim incet”.

[ted id=73 lang=ro]

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s