Filmele lunii octombrie

Odata cu un nou inceput de luna, asa cum te-am obisnuit, iti aduc si cele mai noi premiere din cinematografe. Asadar, care sunt filmele lunii octombrie, la care merita sa mergi?

Pe langa faptul ca salile de cinema din Romania ne asteapta cu noi pelicule, luna octombrie incepe cu un eveniment care mie, personal, imi este foarte drag: Festivalul de Film de Animatie Anim’est (desfasurat intre 3 si 12 octombrie), ce aduce animatii noi, stiluri diverse si idei originale, atat copiilor, cat si cinefililor adulti.

In rest, printre filmele lunii octombrie, vei descoperi o multime de genuri – de la drame si filme de mister, pana la un documentar ce pare foarte… incisiv.

  • Fata disparuta (Gone Girl)

Nick Dunne (interpretat de Ben Affleck) are o casnicie cat se poate de fericita. Sau, cel putin, asa pare din afara. Insa, cand sotia sa Amy (interpretata de Rosamund Pike) dispare fara urma, banuielile pica pe Nick – ies la iveala minciuni, certuri si partile intunecate ale relatiei lor.

Oare Nick Dunne este chiar vinovatul? Ce s-a intamplat cu Amy? Aflam curand.

Premiera: 03 Octombrie

  • Q.E.D.

Actiunea filmului se petrece in Romania anilor ’80. In toiul opresiunilor regimului comunist, un matematician decide sa isi publice o lucrare in revista unei universitati americane.

Insa, faptul ca nu cere permisiunea autoritatilor ii va schimba viata radical si va aduce consecinte asupra celor din jurul sau.

Premiera: 10 Octombrie

  • Alfabet (Alphabet)

Printre filmele lunii octombrie, vreau sa amintesc si de „Alphabet”, un documentar foarte interesant pentru parinti si cadrele didactice.

Filmul analizeaza sistemul educational modern si prezinta de ce acest model ar putea fi daunator pentru dezvoltarea copiilor, a imaginatiei si gandirii libere.

Premiera: 17 Octombrie

  • Inainte sa adorm (Before I Go To Sleep)

Christine Lucas (interpretata de Nicole Kidman) este o femeie ce sufera de amnezie – in fiecare dimineata, ea se trezeste fara nicio amintire a ceea ce i s-a intamplat in trecut.

Ajutandu-se de un jurnal, Christine incearca in fiecare zi sa descopere ce i s-a intamplat. O adevarata goana (zilnica) impotriva timpului, cum oare se va termina acest mister?

Premiera: 17 Octombrie

  • Boxtrolii (The Boxtrolls)

Sfarsim aceasta luna cu o animatie: Boxtrolii. Daca nu apuci sa ajungi la Festivalul de Film de Animatie Anim’est (unde poti vedea acest film fie la deschiderea evenimentului, pe 3 octombrie, fie pe 11 octombrie), incepand cu ultima zi din octombrie, poti sa il urmaresti in cinematografele din tara.

Boxtrolii este o animatie dragalasa, ce spune povestea unui baietel crescut sub pamant de niste monstruleti tare haiosi – boxtrolii. Toata lumea se teme de ei, crezand ca boxtrolii ies din canale pentru a le fura averile.

Adevarul este cu totul altul: ei sunt niste creaturi extrem de creative, care transforma gunoaiele in inventii utile. Te-am facut curios?

Tu ce filme abia astepti sa vezi?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Web Itsy Bitsy

sursa foto: freedigitalphotos.net


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s