Anim’estul copiilor: programe speciale la Minimest

In primele zile din octombrie, prichindeii au un nou prilej de bucurie: Festivalul de Film de Animatie Anim’est ii invita pe cei mai mici spectatori la evenimentul Minimest!

Anim’est ii asteapta pe toti iubitorii de animatii cu programe pentru toate varstele, intre 3 si 12 octombrie, la cinematografele Studio si Elvira Popescu si in Re:Animation Hub.

De vineri pana duminica, in cele doua weekenduri ale festivalului (3-5 si 10-12 octombrie), are loc Minimest, o serie de proiectii ale unor filme de animatie recunoscute si indragite de familii. De asemenea, tot in programul pentru copii, sunt incluse si alte animatii, proaspat iesite din studiouri celebre. Accesul adultilor nu este, nicidecum, interzis!

Mai jos, iata lista lungmetrajelor de la Minimest, din acest an:

Pim si Pom, marea aventurao poveste despre prietenia dintre doua pisici, Pim cea aventuroasa si Pom cea prudenta.

Minimest (1)Mama mea este in America si l-a intalnit pe Buffalo Bill  o animatie 2D despre familie, generozitate si usurinta pe care copiii o gasesc in a-si fabrica scenarii pozitive.

Albinuta Maya – Filmul ‒ o dragalasa albinuta cu ochii mari si verzi vine sa zumzaie, la Anim’est, intr-o poveste despre prietenie si loialitate.

Minimest (2)De asemenea, 22 de scurtmetraje de animatie intra anul acesta in competitia pentru trofeul Minimest. Copiii vor avea astfel parte de povesti despre tigai misterioase, capitani curajosi, pui de elefanti si multe altele!

Sectiunea speciala „Tara invitata: Danemarca” pregateste, tot pentru cei mici, o serie de lungmetraje de animatie pe gustul copiilor: Marco Macaco, despre rivalitatea dintre Marco si Carlo in incercarea de a o cuceri pe frumoasa Lulu; Peste mari si tari, despre calatoria iepurasului Johan in cautarea mamei lui; Freddy, fata de broscoi, despre un numar de circ pe care pustiul Victor incearca sa il pună la cale, in pofida piedicilor pe care i le pune tachinatorul cu fata de broască, Freddy.

Acestora li se adauga proiectiile speciale semnate Jacques-Rémy Girerd, invitatul special la cea de-a noua editie Anim’est: Profetia broastelor, ce a atras peste un milion de spectatori in Franta, si Mia si Migoudesemnat cel mai bun lungmetraj de animatie al anului 2009 de catre Academia Europeană de Film. Un program special marca Girerd vine în completarea sectiunii: Misterele planetei mele, noua povestiri cu mesaj ecologic, care explică misterele Pamantului in mod poetic si amuzant, pe intelesul copiilor mici si foarte mici. Seria a primit Premiul UNICEF la Festivalul de la Annecy.

Alte sectiuni ale festivalului bifeaza si ele proiectii de care copiii se pot bucura cot la cot cu adultii: Minuscule: Valea furnicilor pierdute,Lisa Limone si Maroc Orange; o idila furtunoasa si Baiatul si lumea.

Intre proiectiile de filme din cadrul Minimest, micutii vor fi invitati sa participe la o serie de activitati interactive si educationale, alaturi de trainerii de la asociatiile Creative Arts si Da’DeCe. Temele acestor ateliere vor aborda subiecte din filmele vizionate.

In plus, in timpul saptamanii, intre 6 si 10 octombrie, 12 copii cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani vor avea posibilitatea sa participe la un workshop de animatie gandit special pentru ei, unde isi vor crea propriile filmulete. Animatiile rezultate vor putea fi urmarite pe marele ecran, in cadrul Galei de Inchidere a Festivalului Anim’est.

Pentru a afla de unde poti cumpara bilete pentru Minimest sau Anim’est si pentru a te uita pe intreg programul, intra pe site-ul Festivalului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s