Virgil Iantu: Cum descoperi nevoile copilului

Este chiar foarte simplu sa descoperi nevoile copilului tau, daca stii cum sa ii vorbesti. Cu o bogata experienta de interactiune cu copiii, Virgil Iantu ne spune ce a gasit el ca functioneaza.

„Seara, niciodata sa nu lasi un copil sa se culce suparat”, este unul dintre secretele pe care realizatorul le-a invatat de cand este tata.

Desi multi cred ca experienta de tata l-a ajutat pe Virgil Iantu sa relationeze mai bine cu micutii din emisiunea „Copiii spun lucruri trasnite”, lucrurile au stat fix invers. Iar in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, el ne spune ce a descoperit atat dintr-un rol, cat si din celalalt.

Pentru el, timpul petrecut cu fiica sa, Jasmina, este extrem de important. Oricat de ocupat ar fi, pune pe primul loc nevoile copilului sau si ii acorda toata atentia sa, cand sunt impreuna. Unul dintre lucrurile care l-au surprins cel mai mult a fost cata empatie pot avea cei mici:

„Tin minte ca eram, acum un an sau doi, impreuna, toata familia – eu cu mama Jasminei si cu Jasmina. Si ea a simtit nevoia, fara sa fie vreo tensiune intre mine si mama ei, sa ne ia mainile si sa ni le impreuneze. E atat de emotionant sa faca un copil treaba asta! A simtit ea asta atunci. Cine stie? Poate era ceva din alta zi. O fi simtit ceva. Sau poate, pur si simplu, se bucura ca suntem toti trei impreuna. Asa de frumoase sunt momentele astea si asa de fraieri suntem, cateodata, ca credem ca sunt din oficiu, ca ni se cuvin. Nu. Trebuie sa ne bucuram si sa le pastram, sa le alimentam cu grija si cu dragoste, povesteste Virgil Iantu.

Cum a fost propria lui copilarie? Ce alte lucruri a mai invatat despre nevoile copilului si timpul de calitate petrecut in familie? Aflam chiar acum.

Virgil Iantu face parte din grupul de initiativa care sustine campania 1 iunie zi libera.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s