Apel catre parintii din Romania

”Petreceti minimum o ora de calitate pe zi cu copiii vostri, in care sa le acordati 100% din atentia voastra.” – Acesta este sloganul campaniei 1 Iunie Zi Libera si indemnul cu care Nadia Tataru, fondator Itsy Bitsy FM, a inceput conferinta de presa.

Un grup de initiativa, format din Itsy Bitsy FM, lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Iantu si Tily Niculae -, parlamentari, specialisti psihologi si asociatii de parinti, cu sustinerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), a demarat astazi o campanie care urmareste sa schimbe relatia dintre copiii si parintii din Romania.

„In timp ce multe organizatii atrag atentia asupra categoriilor sociale defavorizate, Itsy Bitsy FM trage un semnal de alarma cu privire la pericolul care ii paste pe copiii care provin din familii normale. Venim sa le intindem o mana de ajutor parintilor, sa le spunem ca stim prin ce trec si ca exista solutii pentru a reface aceasta legatura de suflet cu copilul (…)”, a declarat Nadia Tătaru, Director General, Itsy Bitsy FM.

01Campania va cuprinde 4 aspecte importante:

  • Actiuni de informare a parintilor pentru a constientiza importanta dedicarii timpului si atentiei lor, concomitente, copilului.
  • Actiuni dedicate copiilor, in care cei mici vor avea posibilitatea sa isi faca vocea auzita si sa-si provoace parintii sa fie 100% prezenti in relatia lor
  • Dezbateri cu factorii de decizie si mese rotunde, in care vor fi identificate solutii
  • Militarea pentru a transforma 1 Iunie in zi nationala libera, astfel incat parintii si copiii sa aiba ocazia sa petreaca mai mult timp de calitate impreuna.

Nu numai atat, dar daca aceasta propunere va fi adoptata, 1 Iunie ar deveni Ziua Copilului cu Parintii. Sustine aceasta initiativa pe pagina de Facebook 1 Iunie Zi Libera!

Studiile arata ca parintii romani reactioneaza cand copiii lor au probleme de sanatate fizica, dar nu sunt preocupati de sanatatea emotionala a celor mici. Psihologii subliniaza ca majoritatea tulburarilor de comportament specifice sindromului ATCP (www.sindromatcp.ro) la copii se pot rezolva daca parintii le dedica timp de calitate, insa ingrijorarea specialistilor este ca acestia nu stiu ce inseamna aceasta notiune si nu o aplica. Conform expertilor, timp de calitate nu inseamna timp petrecut in aceeasi camera, ci ca parintii sa fie prezenti 100% in relatie, oferindu-le copiilor intreaga atentie.

grafic”Cea mai frumoasa declaratie de dragoste este timpul”, a spus Cristina Trepcea, realizatoarea emisiunilor Meditatii pentru parinti si Psihotaclale, la conferinta de presa.

Specialistii voluntari implicati in acesta campanie de sprijin a parintilor sunt: Cristina Trepcea (psihoterapeut), Mirela Horumba (psihoterapeut), Bogdan Cezar Ion (doctor in psihologie), Diana Luana Frazzei (psihoterapeut) Ramona Oros (psihoterapeut), Carmen Anghelescu (psiholog clinician), Gaspar Gyorgy (psihoterapeut), Urania Cremene (Parenting Coach).

Demersurile legislative ca 1 Iunie sa devina zi nationala libera au fost sustinute de senatoarea Rozalia Biro si deputata Claudia Boghicevici.

 


Ultimele articole

3 comentarii la „Apel catre parintii din Romania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s