Topul lui DJ Dodi cu activitati de energizare muzicala

DJ Dodi a facut o lista cu cele mai amuzante activitati prin care intreaga familie isi poate antrena superputerea bucuriei prin muzica si dans. Iata, mai jos, 5 idei de activitati muzicale:

Labirintul muzical

Ai incercat vreodata labirintul muzical? Tot ce iti trebuie este putina banda adeziva/sfoara si, desigur, muzica ta preferata de la radio Itsy Bitsy! Alege un loc din casa unde poti lipi banda adeziva/sfoara din perete in perete, folosindu-te de obiectele din camera drept ancore. Camera astfel „decorata” va deveni, cu putina mobilizare a intregii familii, un labirint haios. Stabileste zonele de start si de sfarsit, apoi porneste melodia ta preferata si incearca sa strabati labirintul complicat pana se termina primul refren. Ai grija, e mai dificil decat pare! Foloseste restul melodiei sa sarbatoresti victoria cu mami si tati!

Competitia de dans din sufragerie

Cum ar fi sa faci un ”dance battle” chiar la tine in sufragerie? Regulile sunt simple: Dai drumul melodiei tale preferate, iar mami sau tati te privesc dansand pe ritmul ei. Ai grija sa folosesti toate schemele bune de dans pentru ca, dupa tine, urmeaza sa danseze adultii! Aleg si ei piesa lor preferata, danseaza pe rand, iar la sfarsitul competitiei discutati sa vedeti cine este in fruntea competitiei. Desigur, in competitia de dans, toata lumea este castigatoare, pentru ca dansul te mentine sanatos si activeaza puterea bucuriei!

Incearca sa nu razi!

Cat de greu poate fi sa abtii sa nu razi? Unii spun ca e cea mai grea provocare! Vrei sa incerci? Pentru inceput, alege un partener de joaca. Fie ca este vorba de mami sau tati, distractia vine sub forma unei competitii intre voi. ”Incearca sa nu razi” se joaca asa: participantii la joc se aseaza fata in fata. Pe rand, fiecare dintre voi trebuie sa ridice mainile sus, deasupra capului si nu are voie sa le coboare timp de 10 secunde. In acest timp, parteneul de joaca mimeaza ca il gadila. O persoana cu adevarat gadilicioasa nu va rezista tentatiei de a cobori mainile, in hohote de ras, chiar daca nu a fost atins de adversar. Persoana care rade prima trebuie sa danseze cat mai haios posibil pe melodia Itsy Bitsy preferata! Ce zici? Ai curaj sa incerci jocul?

Ghiceste melodia Itsy Bitsy

Jocurile de ghicit sunt foarte amuzante. Iar pentru jocul propus de DJ Dodi ai nevoie de un telefon si casti. Alege persoanele cu care vrei sa joci si invita-le la distractie. Jocul iti va transforma casa in cea mai mare petrecere de ras! Uite ce trebuie sa faci: ataseaza castile la telefonul mobil, pune-le pe urechi si da drumul melodiei tale Itsy Bitsy preferate, apoi incearca sa fredonezi melodia, astfel incat ceilalti sa ghiceasca ce canti. Atentie! Nu ai voie sa folosesti versurile melodiei, ci doar cu „la-la-la” sau „Mm-mm-mm”. Daca nu ghiceste nimeni, atunci tu primesti un punct. La fel vor face si adversarii tai. Castiga cine obtine primul cinci puncte.

Karaoke

Toata lumea ar trebui sa faca, din cand in cand, cate un concurs de karaoke. E unul din cele mai sigure activitati de antrenat superputerea bucuriei. Improvizeaza un microfon dintr-o jucarie sau alt obiect din casa, invita-ti familia sa ia loc „in sala”, apoi da drumul la muzica si imagineaza-ti ca esti cel mai mare rockstar, cantand mulodia preferata!

Start la distractie, cum ar spune DJ Dodi!

Tu cum te distrezi pe muzica? Povesteste-ne printr-un mesaj vocal pe WhatsApp, la 0725 300 700. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s