Tehnologia in viata copiilor: Avantaje si dezavantaje

Tehnologia in viata copiilor: Avantaje si dezavantaje

Cum ne impacam cu tehnologia in viata copiilor? Desi multi parinti ar vrea sa isi tina puii departe de mediul digital, tehnologia poate fi un real ajutor, daca stim cum sa o integram.

Dupa cum am mai mentionat si in articole anterioare, ideal ar fi ca micutii de pana la 2 ani sa nu aiba acces la televizor, laptop sau alte ecrane. Totodata, dupa varsta de 2 ani, specialistii recomanda sa nu lasam copilul in fata unui ecran mai mult de 10 minute pe zi.

Toate acestea sunt, insa, niste idealuri pe care, de cele mai multe ori, nu le atingem. Ca urmare, daca tot le oferim copiilor acces la tehnologie (chiar de la varste foarte mici), macar sa le oferim si un continut de calitate.

La Meditatii pentru parinti, Otilia Mantelers, specialist in parenting, ne spune care sunt avantajele si dezavantajele tehnologiei, cand vine vorba de puii nostri.

Cum integram benefic tehnologia in viata copiilor

Ce-i drept, daca nu pastram niciun control asupra copiilor si asupra mediului digital in care ei intra, riscam sa ii expunem pe cei mici la tot felul de mesaje, informatii si site-uri nepotrivite si nedorite.

Insa, daca folosim programe de control parental, daca ii invatam pe copii despre siguranta pe Internet si daca parcurgem continutul digital impreuna cu ei (macar la inceput), vom avea parte numai de avantaje. Copiii pot invata mai usor prin aplicatii, filmulete si continut multimedia, pot tine legatura cu cei dragi, pot gasi idei de proiecte sau de activitati. Asadar, indicat nu este sa ii ferim pe cei mici de mediul digital, ci sa ii incurajam sa gaseasca informatii care contribuie la dezvoltarea lor.

Descopera mai multe informatii despre tehnologia in viata copiilor, din cea mai recenta editie a studiului Itsy Bitsy – Parintii Copiilor Digitali.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s