Tech a Break: Orange invita parintii si copiii digitali sa ia o pauza de tehnologie

Tech a Break: Orange invita parintii si copiii digitali sa ia o pauza de tehnologie

Orange lanseaza platforma Tech a Break, cu evenimente gazduite de Orange smart shop. Proiectul este gandit ca un hub de comunicare pentru intreaga comunitate, de la persoane interesate de experiente inedite de invatare, expozitii sau concursuri digitale, pana la parintii si copiii digitali, care vor sa isi dezvolte abilitatile.

Evenimentele Tech a Break se vor desfasura pana la finalul anului in Orange smart shop-urile din 13 orase: Brasov, Bucuresti, Arad, Bacau, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu, Targu Mures, Timisoara. Adresat tuturor persoanelor care vor sa ia contact cu noile tehnologii si vor sa isi dezvolte competentele digitale, de la mic la mare, calendarul de evenimente poate fi consultat pe orange.ro/techabreak, care va fi actualizat permanent.

Tech a Break pentru parintii si copiii digitali

Orange isi asuma responsabilitatea de a fi alaturi de comunitate in era digitala si dezvolta o serie de ateliere digitale pentru copii, parinti si bunici. Astfel, primele ateliere de educatie digitala disponibile pe Tech a Break sunt dedicate familiilor digitale:

  • Fast SuperCoders: incepand cu 19 iunie, in magazinele Orange smart shop au loc ateliere de programare special concepute pentru copiii cu varste intre 10 si 13 ani, care vor invata notiuni generale de programare. Pe parcursul atelierului, copiii vor crea programe si vor dezvolta jocuri si povesti interactive. La final, copiii vor primi recomandari pentru a continua activitatea acasa si pentru a obtine certificatul de absolvire nivel 2 pentru micii programatori.

  • Smart Parents: tot din 19 iunie, parintii sunt invitati la Ateliere de parenting digital. Otilia Mantelers, Gabriela Maalouf si expertii Orange vin in intampinarea parintilor cu sfaturi despre cum putem ajuta copiii sa inteleaga atat avantajele, cat si dezavantajele tehnologiei, cum reusim sa stabilim cu calm limite, astfel incat cei mici sa dezvolte o relatie sanatoasa cu tehnologia si sa se bucure de toate beneficiile oferite de aceasta.
  • Parinti la scoala: in luna august, parintii si bunicii vor invata cum pot folosi serviciile de internet pe smartphone, cum pot urmari costurile acestora, care sunt cele mai interesante aplicatii pentru nevoile de zi cu zi sau cum se poate folosi telefonul pentru a fi cat mai aproape de cei dragi prin mesaje vocale, fotografii si inregistrari video. Atelierele sunt sustinute cu sprijinul specialistilor Orange.

Atelierele pentru parintii si copiii digitali se vor desfasura in Bucuresti (Orange smart shop Baneasa si Europe House), Constanta, Galati, Oradea, Arad, Timisoara, Iasi, Bacau, Cluj si Targu Mures.

Magazinele Orange smart shop au fost create pentru a oferi clientilor o experienta digitala speciala. Prin platforma de evenimente Tech a Break, ne dorim sa fim alaturi de comunitatile in care suntem prezenti. Colegii din shop-uri ne transmit periodic feedback-ul clientilor pentru a intelege care sunt nevoile acestora. Clientii vor sa isi dezvolte abilitatile digitale, sa inteleaga cum tehnologia poate fi folosita in siguranta de catre copii si vor mai mult decat o experienta de cumparare buna. Astfel, magazinele Orange smart shop devin acel spatiu in care clientii sau vizitatorii pot admira o expozitie in care tehnologia joaca rol principal sau in care se simt liberi sa ceara sfaturi pentru a o folosi la potentialul sau maxim”, a declarat Laura Piscan, Retail Channel Manager la Orange Romania.

Orange sustine antreprenoriatul in digital

Orange sustine anteprenoriatul din industriile creative si tehnice prin lansarea concursului Smart Design Challenge.

Prin intermediul acestuia, tinerii designeri sunt provocati sa proiecteze un obiect sau o instalatie de design, atat decorativa, cat si functionala, care se inspira din produsele si serviciile Orange din categoriile: Orange Home (servicii de internet, televiziune, telefonie fixa, smart home) sau telefoane, accesorii, gadgeturi si wearables.

Orange va premia cel mai bun proiect de design cu un premiu in valoare de 5000 euro. De asemenea, va mai fi acordat si un premiu de popularitate – cate o tabletă Samsung Galaxy Tab S3, in fiecare din cele 14 Orange smart shop-uri in care vor fi expuse proiectele. Concursul este dezvoltat in parteneriat cu Dizainar.

Concursul se va desfasura in Bucuresti (Orange smart shop Baneasa si Europa House), Constanta, Galati, Oradea, Arad, Timisoara, Iasi, Bacau, Cluj, Targu Mures, Sibiu, Brasov si Pitesti.

Pentru a primi notificari cu privire la calendarul de evenimente de pe platforma Tech a Break, intra pe site-ul dedicat: orange.ro/techabreak. Inscrierile se fac pe pagina evenimentului sau in Orange smart shop-uri, in limita locurilor disponibile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s