Care sunt caracteristicile copiilor cu Sindromul Down?

Care sunt caracteristicile copiilor cu Sindromul Down?

Sindromul Down nu alege in functie de starea sociala sau financiara a parintilor. De aceea, ar fi indicat sa afli ce caractersistici au micutii afectati de aceasta boala.

Sindromul Down este o anomalie cromozomala care apare la aproximativ 1 din fiecare 700 de nasteri. Riscul de a avea un copil cu aceasta afectiune este mai mare la femeile cu varsta mai mare de 35 de ani. Dar majoritatea copiilor cu sindrom down se nasc din mame mai tinere, deoarece acestea raman mai usor insarcinate.

In acest sindrom, o eroare inexplicabila in dezvoltarea celulelor are 47 de cromozomi (mai degraba decat cele obisnuite 46), iar materialul din gena suplimentara modifica usor evolutia ordonata a corpului si a creierului. Aproximativ 6.000 de copii cu sindrom Down se nasc in Statele Unite in fiecare an, iar populatia nationala a persoanelor cu sindrom down este estimata la 400.000.

Bebelusii cu sindrom down si copiii normali sunt mai degraba asemanatori decat diferiti. Si pe masura ce cresc, vei descoperi ca exista o mare diversitate in ceea ce priveste personalitatea, stilul de invatare, inteligenta, aspectul, respectarea, umorul, compasiunea, congenitalitatea si atitudinea.

Care sunt caracteristicile sindromului Down?

Sindromul Down nu va fi cel mai interesant lucru ce-l va caracteriza pe fiul sau fiica ta. Aminteste-ti ca viata oricarui parinte este presarata de momente mai placute dar si de unele mai putin placute. Nu mai putem anticipa cat de departe vor merge copiii nostri. Copiii cu sindrom down beneficiaza de aceeasi ingrijire, atentie si includere in viata comunitatii, care ajuta la dezvoltarea fiecarui copil. Ca si in cazul tuturor copiilor, educatia de calitate la scoala sau la domiciliu este importanta pentru dezvoltarea abilitatilor academice puternice.

In cazul testelor standard de inteligenta, copiii cu sindrom Down sufera cel mai adesea de dizabilitati intelectuale usoare spre moderat. Dar aceste teste nu masoara multe domenii importante ale inteligentei si vei fi surprins de memoria copilului, de intelegere, de creativitate si de inteligenta. Din pacate, rata ridicata a dificultatilor de invatare la studentii cu sindrom Down poate masca o serie de abilitati si talente.

Desi copiii cu sindrom down au nevoie de evaluari extinse de sanatate si alte interventii profesionale de la o varsta frageda, este important sa retineti ca fiecare copil merita sa fie inconjurat de oameni care il iubesc, il respecta si il admira.

Persoanele cu sindrom down pot avea anumite atribute fizice, inclusiv:

  • ochii in forma de mandibule, cu pete Brushfield (semne mici, albe, semiluna) pe iris;
  • o singura palma increstata de pe una sau ambele maini;
  • capul sau caracteristicile mici (cum ar fi mainile, degetele, gura si urechile);
  • rata ridicata (35 pana la 50%) a defectelor cardiace congenitale – copilul ar trebui sa aiba o ecocardiograma in primele doua saptamani de viata.

Comportamentul lor este diferit si consta intr-o sensibilitate accentuata fata de stimulii veniti din exterior. Tind sa tina gura deschisa si limba afara deoarece cavitatea bucala este slab dezvoltata, sunt mai putin activi din cauza unui tonus muscular scazut dat de aceasta boala.

Statura unui astfel de copil este mica, au nasul mic cu baza mai lata, iar forma capuluieste rotunda iar din profil este plata. Urechile sunt dispuse mai jos decat ar fi normal, cu lobul urechii foarte mic sau absent. Dentitia este alcatuita din dinti mici, hipoplazici (dezvoltati insuficient). La nivelul membrelor superioare, se poate observa lungimea de mici dimensiuni a acestora si  degetele scurte care dau forma de ”mana patrata”. Organele genitale nu sunt dezvoltate suficient ceea ce duce la scaderea fertilitatii, baietii avand hipogenitalism (penisul mic).

Sursa articol: http://sindromuldown.ro/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s