Tatii si timpul de calitate in familie

Tatii se implica din ce in ce mai mult in activitatile in familie. Cum facem sa ii implicam mai mult in timpul de calitate si in viata familiei? Aflam acum.

”Cum reusesti sa echipezi tatii cu mai multa capacitate ca sa se implice in faptul de a fi alaturi de mame si de copii?” – ne provoaca psihoterapeutul Bogdan Ion, antrenor la „Viata cu sens”.

Tendinta este sa se produca un echilibru in familie, astfel incat copilul sa poata avea parte de timp de calitate atat cu mama, cat si cu tata.

De exemplu, cand tatii de fete se implica in treburile casnice, acesta este un model pentru copile, dupa care se vor ghida si in viitor. In acelasi timp, in ceea ce ii priveste pe baieti, ei au nevoie de un model de masculinitate in viata lor.

Totusi, problema cu prezenta tatalui in viata familiei tine foarte mult de doi factori: timpul lor si atitudinea cu care le sunt intampinate eforturile.

„Daca este sa crestem sansa ca un barbat sa se angajeze trebuie sa gasim un mod in care sa-i stimulam si sa cladim competenta de a se angaja”, explica Bogdan Ion.

Afla aici mai multe despre tatii si implicarea lor in timpul de calitate in familie.

Bogdan Ion face parte din grupul de initiativa care sustine campania 1 iunie zi libera.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s