SuperCoders: Curs gratuit de programare pentru copii

SuperCoders: Curs gratuit de programare pentru copii

Sunt foarte multi parinti care si-ar dori sa isi vada copiii programatori. Dar cati dintre cei mici sunt pasionati de acest domeniu? Pentru a raspunde la intrebare, Orange le pune la dispozitie SuperCoders, un curs gratuit de programare pentru copii. Afla detalii despre proiect acum, la Meditatii pentru parinti.

Programarea este foarte utila pentru copii, in general, dupa cum aflam si de la Alina Stan, Coordonator de programe CSR Orange. Le place partea de joc si, mai mult de atat, ii ajuta sa isi dezvolte partea de logica, de anticipare a anumitor miscari”, explica ea. Insa, in acelasi timp, se va observa foarte repede daca cei mici sunt atrasi doar de jocul in sine sau si de mecanismul din spatele sau.

Inainte de a da bani pe un curs de programare pentru piciul tau, este bine sa stii cat de mult il intereseaza sa invete aceasta materie. De aceea, iti recomandam un curs ca SuperCoders sau Fast SuperCoders, proiecte dezvoltate de Orange Romania, prin care copiii pot invata gratuit bazele programarii.

Mai multe despre programe poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.

De ce un curs gratuit de programare pentru copii

Proiectele SuperCoders si Fast SuperCoders sunt destinate copiilor cu varste intre 10 si 13 ani si presupun o introducere in bazele programarii. SuperCoders se tine toamna, la nivel national, in timpul Code Week.

Insa, incepand din iunie, cei mici pot participa la Fast SuperCoders, un program ce va avea loc in diferite Orange Smart Shops din tara. Pentru inscrieri si datele de desfasurare, intra aici.

Cursurile gratuite de programare pentru copii ii ajuta atat pe cei mici, cat si pe parintii lor. In timp ce elevii descopera daca sunt pasionati de domeniu, parintii pot observa daca micutii lor se descurca si daca merita sa investeasca in programe mai avansate.

Descopera mai multe informatii despre motivele pentru care parintii vor sa isi inscrie copiii la un curs de programare, din cea mai recenta editie a studiului Itsy Bitsy – Parintii Copiilor Digitali.


Un comentariu la „SuperCoders: Curs gratuit de programare pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s