Organizatia Salvati Copiii lanseaza campania #FaraUraPeNet

Organizatia Salvati Copiii lanseaza campania #FaraUraPeNet

Organizatia Salvati Copiii lanseaza o campanie de constientizare prin care doreste combaterea si prevenirea fenomenului de bullying. Campania este o initiativa derulata in cadrul proiectului Ora de Net si promoveaza un comportament #FaraUraPeNet, fiind sustinuta de ambasadorii proiectului: Alina Eremia, Mircea Eremia, Andrei Leonte, Ami, Ana Baniciu, Liviu Teodorescu si Zmenta.

Continuam, pentru cel de-al noualea an consecutiv, sa promovam o utilizare a Internetului care sa permita tuturor copiilor o experienta digitala placuta si sigura. Rezultatele obtinute din cea mai recenta cercetare Salvati Copiii pe aceasta tema au relevat faptul ca bullyingul se mentine la un nivel ridicat, 73% dintre copii afirmand ca au fost martorii unei situatii ce se inscrie in tiparul de hartuire in mediul scolar, iar 69% au identificat-o in mediul online.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania.

Pentru a se alatura campaniei, copiii si tinerii trebuie sa acceseze pagina http://oradenet.salvaticopiii.ro/faraurapenet2017, sa aleaga ambasadorul preferat si sa ii trimita acestuia un mesaj #FaraUraPeNet. Cele mai creative mesaje vor fi imprimate pe o serie limitata de tricouri pe care profesorii cool de la Ora de Net le vor trimite participantilor in urma unei selectii. Toate informatiile cu privire la mecanismul campaniei pot fi gasite la adresa http://oradenet.salvaticopiii.ro/faraurapenet2017.

Ma bucur sa fac parte si anul acesta din echipa de profesori cool de la Ora de Net. Rezultatele pe care le-am obtinut anul trecut, precum si faptul ca avem tot mai multi ambasadori si profi care se alatura cauzei noastre de a face din Internet un spatiu mai placut pentru copii si tineri, imi dau incredere ca suntem pe drumul cel bun. Campania #FaraUraPeNet este un manifest impotriva bullyingului sub toate formele sale, asadar sper sa primim cat mai multe mesaje de sustinere din partea tinerilor, declara Alina Eremia, ambasador Salvati Copiii.

Fenomenul de bullying in Romania

Romania este tara care inregistreaza cel mai ridicat grad al manifestarilor de bullying in randul copiilor si tinerilor din Europa, dupa cum arata cercetarea EU KIDS ONLINE II, coordonat de Sonia Livingstone, London School of Economics.

Din 2008, Organizatia Salvati Copiii Romania este Coordonator national pentru programele de siguranta online, destinate copiilor.

In 2016, in cadrul proiectului Ora de Net, echipa Salvati Copiii si ambasadorii initiativei au implicat 60.000 de copii si 14.700 de specialisti si profesori in ateliere si activitati directe de informare. Totodata, au oferit consiliere privind situatii neplacute intampinate online pentru peste 1100 de copii prin linia ctrl_AJUTOR si au eliminat 1200 de link-uri cu continut ilegal prin linia de raportare esc_ABUZ.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s