Robotica si programare pentru copii

Robotica si programare pentru copii

Cursurile de robotica si programare pentru copii inseamna mai mult decat dezvoltarea unor abilitati tehnice. Afla cat de mult influenteaza ele dezvoltarea copilului, acum, la Meditatii pentru parinti.

Potrivit studiului Parintii Copiilor Digitali, realizat de Open-I Research pentru Itsy Bitsy si Orange Romania, peste 70% dintre parinti ar vrea sa isi inscrie copiii la un curs de programare si peste 50% – la un curs de robotica.

„Cursurile de robotica sunt foarte utile pentru cei mici, pentru ca ii ajuta sa capete o anumita indemanare si o intelegere a unor dispozitive, echipamente, chiar si utilaje la un nivel mai mic”, explica Cristian Lacraru, tech specialist.

Insa, pe langa partile tehnice si mecanice ale cursurilor, acest tip de lectii ii invata pe copii cum sa experimenteze, cum sa gandeasca logic, cum sa isi raspunda singuri la anumite intrebari.

Afla aici mai multe despre ce presupun cursurile de robotica si programare pentru copii.

Robotica si programarea merg mana in mana

Programarea pentru copii, o vad intotdeauna legata de robotica”, este de parere Cristian Lacraru. „Programarea pe ecran poate sa plictiseasca – scriu niste comenzi, ca sa misc un cerc pe ecran. De ce sa nu scriu niste comenzi si sa vad cum un robotel, un tanc, un avion executa comenzile mele?”

In ziua de azi, robotica si programarea sunt foarte usor de urmarit, intrucat copiii vad rezultatele muncii lor imediat. Astfel, prin experimente si lectii interactive, cei mici descopera cum se invart rotile de la masina, cum se misca un robotel, cum se activeaza o usa electrica si multe altele, totul pentru dezvoltarea copilului, pe o latura educationala.

Descopera aici mai multe despre cea mai recenta editie a studiului Itsy Bitsy – Parintii Copiilor Digitali.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s