Studiu: Parintii Copiilor Digitali

Ce te motiveaza sa iti lasi copilul la calculator sau pe tableta? Iata ce au raspuns participantii la studiul Parintii Copiilor Digitali. Afla parerile lor si spune-ne daca esti de acord cu ei.

In urma studiului realizat de Open-I Research impreuna cu Itsy Bitsy, am descoperit ca exista o diferenta intre ce si-ar dori parintii de la relatia copil-tehnologie si ce fac, in realitate, copiii pe calculator.

In alte cuvinte, multi din cei intervievati s-au declarat nemultumiti sau dezamagiti ca micutii lor, in loc sa invete ceva util de pe calculator sau tableta, stau si „pierd timpul pe Internet”.

Pe de alta parte, sunt foarte variate motivele pentru care parintii continua sa spere si sa le cumpere copiilor dispozitive electronice (chiar si cu riscul de a ajunge sa isi faca un credit la banca), dupa cum ne spune si Adina Nica, cercetator si fondator Open-I Research.

Din studiu, reiese ca parintii prefera sa isi stie copiii acasa, in camera lor, navigand pe Internet, decat sa iasa afara nesupravegheati. Acest lucru are loc pentru ca adultii vad lumea reala ca fiind din ce in ce mai periculoasa si considera ca lumea virtuala macar nu ii raneste fizic.

Ce altceva ii motiveaza pe parinti sa le cumpere copiilor dispozitive electronice? Ce pierd acestia din vedere? Afla aici.

Studiul Parintii Copiilor Digitali a fost realizat pe un esantion de 650 de persoane, parinti de copii cu varste pana in 14 ani, in mare parte din mediul urban. Studiul a fost realizat online, asa ca si parintii intervievati sunt familiarizati cu acest mediu.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s