Spectacolele Teatrului Ion Creanga se vad pe marile ecrane incepand din 25 septembrie

Incepand din 25 septembrie spectacolele Teatrului Ion Creanga se vad pe marile ecrane din intreaga tara, in reteaua de distributie Teatru la Cinema, dar si online, pe platforma de streaming www.scenatv.ro. Primul spectacol difuzat prin intermediul Teatru la Cinema in stagiunea 2021-2022 este „Punguta cu doi bani”, in scenariul si regia Gabrielei Dumitru.

Spectacolul „Punguta cu doi bani”

Pus in scena pornind de la binecunoscuta poveste a lui Ion Creanga, „Punguta cu doi bani” este unul dintre cele mai apreciate spectacole produse de Teatrul Ion Creanga pentru copiii cu varsta peste 3 ani, ca parte a programului „Educatia timpurie”. Lansat in toamna anului 2019, spectacolul continua sa se joace cu casa inchisa si sa se numere printre titlurile cele mai solicitate de public.

Inregistrarea, realizata in sala de tip studio a teatrului, intr-un format gandit special pentru difuzare, va putea fi urmarita incepand din 25 septembrie, ora 12:00, in Cineplexx Baneasa din Baneasa Shopping City, Cineplexx Titan din Centrul Comercial Auchan Titan, Cineplexx Targu Mures din Shopping City Targu Mures, Cineplexx Satu Mare din Shopping City Satu Mare si Cineplexx Sibiu din Shopping City Sibiu. Dupa aceasta data, spectacolul va putea fi vizionat in fiecare weekend, in cel putin unul din orasele: Alba Iulia, Alexandria, Bacau, Bistrita, Botosani, Buzau, Craiova, Focsani, Pitesti, Sibiu, Sinaia, Vaslui. Biletele pentru proiectii se pot achizitiona si de pe www.teatrulacinema.ro.

Totodata, in ziua si la ora proiectarii in cinematografe spectacolul va fi accesibil si online, „pentru a fi vizionat de catre cei care nu pot sa ajunga in sala de cinema sau nu au un cinematograf in localitate. si, de asemenea, pentru toti romanii aflati in strainatate. Singura conditie pentru a vedea un spectacol de teatru din confortul propriei locuinte va fi existenta unei conexiuni la internet”, a declarat Mihai Penisoara, director general Teatru la Cinema.

Despre parteneriatul cu Teatru la Cinema

„Parteneriatul cu Teatru la Cinema face posibila intalnirea cu publicul din toată tara, dar si din afara granitelor, prin optiunea de streaming care dubleaza proiectiile de pe marele ecran. Si chiar daca ne va descoperi in cinema sau pe un dispozitiv este un public caruia dorim sa-i insuflam dragostea pentru teatru, facandu-i cunostinta cu oferta Teatrului Ion Creanga. Sunt spectacole de calitate, unele dintre acestea adaptari dupa povesti clasice, cum este cazul „Pungutei cu doi bani”, altele in creatie originala, dupa texte noi. Nu am facut rabat nici in ceea ce priveste inregistrarile, acestea fiind realizate la un nivel profesionist.”, a precizat Gabriel Coveseanu, manager al Teatrului Ion Creanga.

Lansat in anul 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit care a avut initial ca obiectiv punerea in scena a unor spectacole de teatru LIVE in spatiul neconventional al cinematografelor situate in centrele comerciale din Bucuresti si din tara. In contextul pandemiei, Teatru la Cinema si-a repozitionat activitatea prin proiectarea de spectacole de teatru pe marile ecrane, la nivel national. Teatru la Cinema a lansat si propria platforma de streaming online, www.scenatv.ro, prin care ofera publicului din tara si de peste hotare productii romanesti de teatru, opera, balet si film.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s