Spectacolele Teatrului Ion Creanga se vad in Festivalul Bucurestii lui Caragiale

Teatrul Ion Creanga se alatura celei de-a 8-a editii a Festivalului Bucurestii lui Caragiale cu trei spectacole de teatru pentru copii: „Vrajitorul din Oz”, „Jack si vrejul de fasole” si „Punguta cu doi bani”. Programate pe data de 22, 23 si 30 august in regim de matineu, spectacolele vor putea fi urmarite pe scena amenajata in Parcul Cismigiu – zona Platanului.

Sambata, 22 august, ora 10:00 – Vrajitorul din Oz

Cel de-al saselea weekend al Festivalului Bucurestii lui Caragiale debuteaza cu un musical: „Vrajitorul din Oz”, dupa romanul lui L. Frank Baum. Pus in scena la Teatrul Ion Creanga de britanicul Phil Willmott, montarea reuneste toate ingredientele unei experiente memorabile pentru tinerii spectatori de teatru: o poveste captivanta, personaje fantastice, o coloana sonora antrenanta si un final fericit, incarcat de sens. Pentru ca dincolo de aventurile extraordinare prin care trec Dorothy si prietenii ei, „Vrajitorul din Oz” este o poveste despre prietenie, despre curajul de a-ti urma propriul drum si despre maturizare. Si despre locul magic de unde incepe totul, pentru ca nicaieri nu-i ca acasa! Spectacolul este recomandat copiilor cu varsta peste 5 ani.

Duminica, 23 august, ora 10:00 – Jack si vrejul de fasole

Despre maturizarea eroului ne vorbeste si „Jack si vrejul de fasole, de Joseph Jacobs, poveste transformata sub indrumarea regizorului Octavian Jighirgiu intr-un spectacol energic si proaspat. O pledoarie in favoarea tuturor celor care nu si-au ratacit candoarea in hatisurile vietii adulte, spectacolul pune in lumina creativitatea lui Jack – si forta care se ascunde in spatele inocentei sale – acesta reusind sa invinga nedreptatile unei lumi tot mai haotice si sa transforme un prezent lipsit de stralucire intr-un viitor fericit. In varianta sa pentru scena outdoor, „Jack si vrejul de fasoles-a bucurat de succes la Festivalul Amintiri din Copilarie – Bucuresti (2019) si Festivalul Stradal WonderPuck – Cluj Napoca (2019).

Duminica, 30 august, ora 10:00 – Punguta cu doi bani

O poveste clasica intr-o adaptare cu totul atipica, care rastoarna conventiile scenice, aducand actorii si decorul in mijlocul publicului, „Punguta cu doi banieste unul dintre cele mai indragite titluri din repertoriul Teatrului Ion Creanga. Domolind limbajul textului original, si presarat cu o suita de momente muzicale, spectacolul este creat de regizoarea Gabriela Dumitru special pentru copiii de varsta mica, intre 3 si 6 ani. Varianta prezentata in Festivalul Bucurestii lui Caragiale este adaptata pentru scena din Parcul Cismigiu, intr-un format clasic, care mentine o distanta de siguranta intre artisti si spectatori, fara a pierde nimic din farmecul interpretarii actoricesti sau a solutiilor dramaturgice ingenioase.

Initiat in anul 2012, Festivalul Bucurestii lui Caragiale a fost creat pentru a aduce opera celebrului dramaturg cat mai aproape de publicul bucurestean si s-a desfasurat, pe rand, in Centrul Istoric al Capitalei, in Parcul Izvor şi, incepand din anul 2017, in Parcul Cişmigiu. Cea de-a opta editie este organizata de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB in perioada 18 iulie – 20 septembrie 2020, sub motto-ul #SustinemCulturaRO, cu scopul de a asigura continuitatea operatorilor culturali şi de a incuraja consumul cultural la nivel local. Programul include peste 30 de spectacole din repertoriul a 20 de teatre din Bucuresti.

Accesul la spectacole este gratuit si se realizeaza in baza unei rezervari prealabile pe site-ul www.arcub.ro sau www.entertix.ro, si cu respectarea masurilor impuse de organizatori pentru prevenirea contaminarii cu noul virus SARS-CoV-2, asa cum au fost aprobate prin Ordinul nr. 2941/1120/2020, publicat in Monitorul Oficial la Romaniei din 19 iunie 2020.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s