Somnul de pranz la copiii de pana in 3 ani

Somnul de pranz la copiii de pana la 3 ani

Copiii care au pana la 3 ani au cel mai mult de castigat de pe urma unui somn in miezul zilei. La Parinti de pici, iti spunem ce beneficii le aduce somnul de pranz si ce probleme pot aparea, daca micutii nu apuca sa doarma si in timpul zilei.

Despre importanta somnului stim cu totii: este esential pentru cresterea si dezvoltarea oricarui copil. In plus, in timpul somnului creierul lucreaza la capacitate maxima. Nu e de mirare, asadar, ca in primele luni, bebelusii isi petrec mare parte din timp dormind.

Pana spre un an si cateva luni, copiii pot avea si 2-3 somnuri peste zi, daca nu chiar mai multe, in afara de somnul de noapte. Programul de somn se schimba, usor, pe masura ce micutii nostri trec de varsta de 1 an, 1 an si jumatate, ajungand sa doarma o singura data in timpul zilei.

Somnul de pranz ii ajuta pe cei mici sa isi reincarce bateriile pentru a doua parte a zilei. Daca piciul tau nu apuca sa doarma si in timpul zilei, risca sa devina, spre seara, foarte morocanos. Ba chiar, s-ar putea sa adoarma mult mai greu seara si sa aiba un somn agitat, fiind mult mai obosit.

Despre cat dureaza somnul de pranz si ce sa faci daca micutul tau n-a apucat sa doarma iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s