Cum rezolvi crizele de nervi la copii

Cum rezolvi crizele de nervi la copii

Crizele de nervi la copii apar prima data in jurul varstei de 1-3 ani, cand cei mici incep sa isi descopere vointa independenta. Cum treci peste episoadele de furie ale puiului tau? Iti spunem acum, la Parinti de Pici.

De obicei, sansele ca cel mic sa faca un acces de furie (cunoscut si sub denumirea din engleza – tantrum) sunt mai mari atunci cand e obosit, nemancat sau mult prea stimulat. Ca urmare, pentru a evita crizele de nervi la copii, este important sa descifram mesajele pe care ni le transmit.

Totodata, chiar daca ti se pare ridicol motivul de furie (sau nici nu il gasesti), respecta totusi emotiile puiului tau si lasa-l sa si le consume, atata timp cat nu se raneste si nu face rau altcuiva.

Un al treilea sfat este sa nu cedezi in fata rugamintilor lui, doar ca sa-l faci sa se opreasca. Altfel, nu faci decat sa-i incurajezi accesele de furie, pentru ca cel mic va vedea ca obtine astfel ceea ce-si doreste.

Cum a trecut mamica Georgiana peste tantrumurile fetitei ei si cum a invatat sa imblanzeasca crizele de nervi la copii? Afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s