O nouă ediție a evenimentului „Noaptea Carnavalului” la Opera Comică pentru Copii

„Noaptea Carnavalului” din acest an are loc la Opera Comică pentru Copii pe 11 și 12 februarie. Gândit sub forma unei călătorii muzicale, turul „Noaptea Carnavalului” înseamnă întâlniri cu personajele din spectacolele OCC, cu măști și costume de poveste, în decoruri interesante și într-o atmosferă de carnaval. Primul tur din zi începe la ora 19:30 … Continuă lectura „O nouă ediție a evenimentului „Noaptea Carnavalului” la Opera Comică pentru Copii”

O nouă ediție TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE la Teatrul Ion Creangă, între 27 și 29 ianuarie

Teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate! În perioada 27 – 29 ianuarie, Teatrul Ion Creangă organizează evenimentul TIC PITIC – Zilele Small size. Cele mai importante producții pentru publicul tânăr (0-6 ani) vor fi prezentate sub forma unui showcase la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23). Educația timpurie începe de la … Continuă lectura „O nouă ediție TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE la Teatrul Ion Creangă, între 27 și 29 ianuarie”

Invențiile lui Leonardo da Vinci pot fi admirate la București

Creațiile fascinante aparținând geniului renascentist Leonardo da Vinci pot fi admirate la București în cadrul expoziției „Leonardo da Vinci Machines”, deschisă în Casa Academiei Române (vizavi de Palatul Parlamentului). În cadrul expoziției, vizitatorii pot admira 45 de mașini (din care 15 interactive) realizate din lemn, care reproduc cu fidelitate schițele și proiectele realizate în urmă … Continuă lectura „Invențiile lui Leonardo da Vinci pot fi admirate la București”

Fundația Țiriac organizează cursuri gratuite de inițiere în patinaj pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani

Fundația Țiriac lansează sâmbătă, 21 ianuarie, programul gratuit de inițiere în patinaj, ediția 2023. Evenimentul se va desfășura la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena și are scopul de a identifica copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani cu înclinații și interes pentru practicarea patinajului. Micuții vor frecventa gratuit, de până la cinci ori pe săptămână, … Continuă lectura „Fundația Țiriac organizează cursuri gratuite de inițiere în patinaj pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani”

Se lansează Conferințele Operei Naționale București

Opera Națională București anunță lansarea, începând cu luna ianuarie 2023, a unui program de conferințe și dezbateri lunare, intitulat Conferințele Operei Naționale București. Această serie de întâlniri va aduce în fața publicului cele mai importante personalități intelectuale, artistice și universitare ale societății românești. Conferințele se vor desfăşura lunar, în Sala Mare a Operei Naționale București. … Continuă lectura „Se lansează Conferințele Operei Naționale București”

Lumea secretă a spiridușilor – acum în cinematografe!

Se spune că fiecare casă are câte un Finnick – unul expert în încurcături de tot felul, amuzant, năzbâtios, neatent, dar și grijuliu uneori și iubitor. Un personaj ascuns în cotloanele căminului tău, despre care nici măcar nu știai că locuiește acolo. Acum te întrebi poate cine este, de fapt, Finnick. Ei bine, vorbim despre … Continuă lectura „Lumea secretă a spiridușilor – acum în cinematografe!”

Motanul încălțat: Ultima dorință – acum în cinematografe!

Iarna aceasta ne bucurăm de o nouă surpriză în cinematografe – după mai bine de un deceniu, Motanul Încălțat revine pe marile ecrane, pregătit să înfrunte cea mai dificilă provocare de până acum. Neînfricatul erou descoperă dintr-o întâmplare că spiritul lui aventurier și pasiunea pentru situații limită și-au cam pus amprenta asupra destinului său. Cu … Continuă lectura „Motanul încălțat: Ultima dorință – acum în cinematografe!”

Spectacole de teatru la Cinema, în București și în țară

Teatru la Cinema vă invită să urmăriți spectacole LIVE de teatru pentru copii în sălile neconvenționale ale cinematografelor din București! În weekendul 10-11 decembrie, programul spectacolelor LIVE este următorul:– 10 decembrie, ora 11:00 – spectacolul „Capra cu trei iezi”, la Cinema City din Sun Plaza;– 10 decembrie, ora 17:00 – spectacolul „Ursul păcălit de vulpe”, … Continuă lectura „Spectacole de teatru la Cinema, în București și în țară”

Ajungem MARI dă startul campaniei „Suflet fragil, caut o inimă mare!”

Ajungem MARI, cel mai mare program educațional în sprijinul copiilor din sistemul de protecție din România, dă startul campaniei „Suflet fragil, caut o inimă mare!”, pentru a atrage atenția asupra nevoilor emoționale ale acestora și necesității psihoterapiei pe termen lung. Copiii din centrele de plasament trăiesc un Crăciun de singurătate, an de an. Niciun camion … Continuă lectura „Ajungem MARI dă startul campaniei „Suflet fragil, caut o inimă mare!””

HELP Autism lansează prima carte românească de împrietenire cu creierele diverse, pentru cei mici

Prezentă pentru prima dată la Târgul de Carte Gaudeamus, Asociația HELP Autism lansează prima carte despre minți diverse scrisă pentru copii, în limba română. Este vorba despre cartea Huptilup. O poveste megatare cu un burete-de-mare, scrisă de Alexandra Rusu și ilustrată de Ioana Pârvan, care apare în colecția AHA Books Kids. Lansarea cărții are loc … Continuă lectura „HELP Autism lansează prima carte românească de împrietenire cu creierele diverse, pentru cei mici”

Spectacolul Scrisori pentru Moș Crăciun cu personajele Marili, în turneu prin țară

Îți era dor de un spectacol pentru copii plin de veselie? În luna decembrie, personajele din trupa de animație Marili pornesc în turneu prin țară! Profa De Distracție, Lușa, Patita, Fundița, tigrul Dodoroni dar și vulpița Marilu urcă pe scenă în spectacolul interactiv Scrisori pentru Moș Crăciun, în patru orașe din țară: 10 decembrie, ora … Continuă lectura „Spectacolul Scrisori pentru Moș Crăciun cu personajele Marili, în turneu prin țară”

Acces gratuit pe gheață la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena

Cu ocazia minivacanței de la începutul lunii decembrie și concomitent cu începerea sezonului rece, Patinoarul Allianz-Țiriac Arena organizează un program gratuit de patinaj pentru a aduce bucurie deopotrivă copiilor și adulților, în sezonul dedicat sporturilor pe gheață. Astfel, în data de 2 decembrie 2022, în intervalele orare 11:00-12:30, 13:30-15:00, 16:00-17:30 și 18:30-20:00 publicul va beneficia … Continuă lectura „Acces gratuit pe gheață la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena”

Nou în cinematografe: Crăciunul Ursulețului Teddy

Se spune că sărbătoarea Crăciunului aduce cu sine, în familiile din lumea întreagă, o magie aparte și o mulțime de povești neașteptate, numai bune de depănat la gura sobei chiar și peste ani. În micul și liniștitul orășel al lui Mariann, o fetiță simpatică și visătoare, fulgii de zăpadă, aroma migdalelor parfumate și miile de … Continuă lectura „Nou în cinematografe: Crăciunul Ursulețului Teddy”

Cum poți să „Împădurești pentru București”?

Plantarea arborilor este una dintre cele mai eficiente metode de adaptare și combatere a efectelor schimbărilor climatice. Plantările urbane însă intră în responsabilitatea autorităților, acolo unde cetățeanul are un rol restrâns. Totuși, ce poate face bucureșteanul preocupat de natură și de calitatea aerului?Viitor Plus, un ONG de mediu din România, alături de parteneri esențiali din … Continuă lectura „Cum poți să „Împădurești pentru București”?”

Povestea de Crăciun începe la Opera Comică pentru Copii

Pe 25 noiembrie, la ora 15:00, se deschid porțile Târgului „Poveste de Crăciun”, în curtea Operei Comice pentru Copii, pe Calea Giulești nr. 16. O mulțime de activități și surprize de sezon îi așteaptă pe cei mici împreună cu familiile lor. Evenimentul are loc în perioada 25 noiembrie – 29 decembrie, după următorul program: 15:00-21:00, … Continuă lectura „Povestea de Crăciun începe la Opera Comică pentru Copii”

Povestea Leului Ra la Teatrul Godot

La Teatrul Godot poate fi vazut, pe 26 noiembrie, spectacolul-concert „Povestea Leului Ra”. Spectacolul poate fi privit pe mai multe niveluri, textul având mai multe straturi de înțelegere, ceea ce îl face potrivit pentru multe categorii de vârstă și tipologii umane. „Povestea Leului Ra” este o evadare inteligentă din cotidian. Fie că vă lăsați captivați … Continuă lectura „Povestea Leului Ra la Teatrul Godot”

Părinții, invitați la întâlnirea online Educație fără bullying

Părinții care au copii școlari, în clasele 0-12, sunt invitați să participe la o întâlnire online gratuită dedicată prevenirii și combaterii bullying-ului în rândul copiilor. Întâlnirea „Educație fără bullying” se va desfășura marți, 22 noiembrie, între orele 18:30-20:30, prin intermediul platformei Zoom, iar înscrierea se face completând formularul disponibil aici. În cadrul evenimentului, părinții vor … Continuă lectura „Părinții, invitați la întâlnirea online Educație fără bullying”

Modern Family Challenges – Autumn edition 2022

Modern Family Challenges, proiectul dedicat familiei moderne, reia seria de evenimente educative pentru parinti, pentru prima dată offline, cu o editie in București. Pe 16 noiembrie, de la 18:30, la Sala Dalles, părinții vor avea parte de o sesiune de informare si networking, de experiente si momente interactive, în cadrul Modern Family Challenges – Autumn … Continuă lectura „Modern Family Challenges – Autumn edition 2022”

Cum să îmi protejez copilul de infecțiile respiratorii?

Este o vorbă care spune că e mai ușor să previi decât să tratezi. Nu suntem siguri că e mai ușor dar cu siguranță e mai eficient, mai ieftin (și aici nu vorbim de bani, ci de întreg costul îmbolnăvirii) și mai sănătos pe termen lung. Un stil de viață sănătos susține creșterea armonioasă a … Continuă lectura „Cum să îmi protejez copilul de infecțiile respiratorii?”

Cadrele didactice, invitate la conferința online Educație fără bullying

Profesorii care vor să afle cum pot preveni și combate bullying-ul în rândul copiilor din școala lor sunt așteptați la conferința online Educație fără bullying. Conferința se va desfășura online, prin intermediul platformei Zoom, iar participarea este gratuită. Cadrele didactice se pot înscrie pentru a participa la una dintre conferințele Educație fără bullying: sâmbătă, 12 … Continuă lectura „Cadrele didactice, invitate la conferința online Educație fără bullying”


1 2 3 43