A început Sauna Fest 2022, cel mai mare festival al saunelor din lume, la Therme București!

Therme București, cel mai mare centru de wellness din Europa anunță debutul ediției cu numărul 4 a celui mai mare festival al saunelor din lume și unicul de acest fel din România – Sauna Fest 2022. Timp de 3 săptămâni, intre 3 si 23 octombrie, saunele tematice Therme devin scena a peste 250 de reprezentații … Continuă lectura „A început Sauna Fest 2022, cel mai mare festival al saunelor din lume, la Therme București!”

A doua ediție Bebe Fest, pe 1 și 2 octombrie la Opera Comică pentru Copii!

Opera Comică pentru Copii organizează în luna octombrie a doua ediție a festivalului OCC Bebe Fest, eveniment adresat tuturor părinților de bebeluși, viitorilor părinți, dar și producătorilor, comercianților și furnizorilor de servicii adresate părinților și bebelușilor (0-3 ani). Festivalul are loc pe 1 și 2 octombrie, în Curtea OCC (Calea Giulești nr. 16, sector 6, … Continuă lectura „A doua ediție Bebe Fest, pe 1 și 2 octombrie la Opera Comică pentru Copii!”

Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, aniversare 30 de ani CONCORDIA

Organizația Umanitară CONCORDIA machează aniversarea de 30 de ani organizând concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“. Concertul este principalul eveniment de strângere de fonduri al anului și se va desfășura la Teatrul ODEON din București joi, 29 septembrie 2022, începând cu ora 18:30. Pe scena evenimentului vor urca violonistul Alexandru … Continuă lectura „Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, aniversare 30 de ani CONCORDIA”

Premiera „Povestirile lui Hoffmann” deschide stagiunea Operei Naționale București

Opera Națională București deschide stagiunea 2022-2023 cu premiera spectacolului „Povestirile lui Hoffmann”, compusă de Jacques Offenbach, pe libretul lui Jules Barbier și Michel Carré, după nuvelele fantastice ale scriitorului german E.T.A. Hoffmann. Regia, mișcarea scenică și lighting design-ul poartă semnătura lui Matteo Mazzoni, scenografia a fost realizată de către Elisabetta Salvatori, costumele de Roberta Fratini, … Continuă lectura „Premiera „Povestirile lui Hoffmann” deschide stagiunea Operei Naționale București”

Competiția Minimest și ateliere intensive de animație la Animest.17

Finalul vacanței nu i-a descurajat niciodată pe copiii îndrăgostiți de filmele de animație. În fiecare toamnă, distracția continuă la Animest, evenimentul internațional care include la fiecare ediție un amplu program dezvoltat special pentru ei. Anul acesta, între 7 și 16 octombrie, secțiunea Minimest revine pe marile ecrane din București cu o selecție impresionantă de filme … Continuă lectura „Competiția Minimest și ateliere intensive de animație la Animest.17”

Poveștile despre bullying se văd pe scenă

Teatrul Ion Creangă anunță începerea celei de-a doua etape a proiectului de intervenție culturală „Poveștile care ne fac bine. Exerciții de imaginație, scriere creativă și teatru”, derulat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 (DGASPC SECTOR 5) și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național* (AFCN). O parte din textele … Continuă lectura „Poveștile despre bullying se văd pe scenă”

Editura Corint lansează imprintul Corint pentru părinți pe 24 septembrie, la Modul Cărturești

Editura Corint lansează imprintul Corint pentru părinți și aduce pe piața românească de carte lucrări cu tematică de actualitate în comunitățile de părinți preocupați de o mai bună comunicare cu propriii copii. Imprintul beneficiază de supervizarea psihologului și psihoterapeutului Adriana Mitu, specializată pe lucrul cu copiii și adolescenții. Lansarea primelor două titluri – Frica și … Continuă lectura „Editura Corint lansează imprintul Corint pentru părinți pe 24 septembrie, la Modul Cărturești”

CLASSIC FOR TEENS revine cu ediția a III-a la Focşani

Festivalul “Classic for Teens” revine la Focșani cu a treia ediție, între 22 septembrie şi 2 octombrie 2022. Principalele instituţii culturale ale municipiului Focşani, Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia şi Teatrul Municipal Maior Gheorghe Pastia, dar şi alte spaţii emblematice din oraş, vor găzdui evenimentele acestui proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică. Deja un … Continuă lectura „CLASSIC FOR TEENS revine cu ediția a III-a la Focşani”

Grupul Editorial Corint lansează colecția Corint pentru părinți

Corint pentru părinți este cea mai proaspătă colecție lansată de Grupul Editorial Corint, o colecție care abordează cele mai importante și mai actuale teme din domeniul parentajului. Să crești un copil poate fi uneori o experiență copleșitoare. Gândite ca un sprijin în această aventură de-o viață, cărțile Corint pentru părinți abordează cele mai importante și … Continuă lectura „Grupul Editorial Corint lansează colecția Corint pentru părinți”

Zâmbitorium, de Ionuț Robert Olaru. Expoziție de ilustrație de carte

La Seneca Anticafe din București are loc pe 24 septembrie, de la ora 11:00, evenimentul de vernisare a expoziției de ilustrație de carte ”Zâmbitorium”, de Ionuț Robert Olaru. ”ZÂMBITORIUM s-a născut dintr-o idee care a prins formă și a crescut organic încă de la primele cărți pe care le-am ilustrat. Pe măsură ce personajele acestor … Continuă lectura „Zâmbitorium, de Ionuț Robert Olaru. Expoziție de ilustrație de carte”

Lumea fantastică Magic Garden își deschide porțile

Luni, 19 septembrie 2022, se deschid porțile Magic Garden, expoziția multimedia interactivă care va transforma, timp de o lună, grădina Palatului Episcopal Romano-Catolic din Oradea într-un tărâm de poveste. Proiect unic în România, Magic Garden invită publicul într-o călătorie în care natura, istoria și legendele locului prind viață și se metamorfozează într-un spectacol cinetic de … Continuă lecturaLumea fantastică Magic Garden își deschide porțile

Premieră în România: Eveniment caritabil cu emisii zero de carbon, organizat de Daddy Daughter Charity Ball

Daddy Daughter Charity Ball organizează pe 17 Septembrie la Palatul Cesianu-Racoviță primul bal caritabil cu emisii zero de CO2 din România. Concret, această dovadă de responsabilitate față de mediu va fi realizată prin reciclarea a peste 5.000 de kilograme de deșeuri de PET și sticlă, pentru a reduce complet amprenta de carbon a evenimentului Daddy … Continuă lectura „Premieră în România: Eveniment caritabil cu emisii zero de carbon, organizat de Daddy Daughter Charity Ball”

Renumitul specialist Dr. Gabor Maté se va afla la București pe 16 și 17 Octombrie

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei anunță pentru această toamnă cel mai important eveniment dedicat sănătății mentale și relaționale: conferința „Normal Anormal” susținută de specialistul Dr. Gabor Maté la București. Conferința va avea loc pe 16 și 17 Octombrie, în sistem hibrid, fiecare din cele două zile fiind destinată unei teme aparte: Ziua 1 – … Continuă lectura „Renumitul specialist Dr. Gabor Maté se va afla la București pe 16 și 17 Octombrie”

Balet, orchestră și spectacole pentru bebeluși, în septembrie la Opera Comică pentru Copii!

La început de stagiune, Opera Comică pentru Copii are programul plin de spectacole și activități pentru toți copiii. Spectacolul „Directorul de Teatru”, o producție pe muzica lui W.A. Mozart, revine la Opera Comică pentru Copii în zilele de 11, 17 și 18 septembrie, în Salonul Mozart. Opera originală este destul scurtă, însă regizorul Cristian Mihăilescu … Continuă lectura „Balet, orchestră și spectacole pentru bebeluși, în septembrie la Opera Comică pentru Copii!”

Festivalul Internațional de film KINOdiseea, ediția XIV, aduce la București filme pentru publicul tânăr premiate la festivaluri internaționale

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea are loc la București între 14 și 18 septembrie, la Cinema Gloria și în aer liber, în curtea Cinema Muzeul Țăranului. De la prima ediție din 2009, KINOdiseea – Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr și-a propus să aducă în atenția … Continuă lectura „Festivalul Internațional de film KINOdiseea, ediția XIV, aduce la București filme pentru publicul tânăr premiate la festivaluri internaționale”

Feli cântă la Balul Bucuriei pentru copiii susținuți de Autism Voice

Generozitatea și sprijinul copiilor cu autism se sărbătoresc anual la Balul Bucuriei, un eveniment filantropic cu tradiție în București, la care anul acesta Feli și Autism Voice invită companiile și publicul larg. Un copil cu autism are nevoie de mii de ore de terapie, ani de zile, pentru că doar așa poate spera la o … Continuă lectura „Feli cântă la Balul Bucuriei pentru copiii susținuți de Autism Voice”

Elfii cofetari – o aventură culinară în cinematografe

Atât copiii, cât și adulții, se pot bucura acum de cea mai nouă animație distribuită de Ro Image: Elfii Cofetari – să încingem cuptoarele!.   Disponibilă în cinematografele din toată țara, animația spune povestea legendarilor „elfkins” din Köln, Germania, care își petreceau nopțile ajutându-i pe meșteșugari la muncile lor. Asta până în momentul în care … Continuă lectura „Elfii cofetari – o aventură culinară în cinematografe”

„Românce de poveste” – expoziție interactivă și incluzivă despre româncele care au scris istorie

În mansarda Casei Filipescu-Cesianu (Muzeul Municipiului București) de pe Calea Victoriei poate fi vizitată, în perioada 25 august – 18 septembrie, expoziția interactivă și incluzivă ROMÂNCE DE POVESTE. Datorită conținutului digital și tehnologiilor multimedia, expoziția se adresează tuturor copiilor de vârste mai mari și mai mici, ba chiar și adulților care vor să afle mai … Continuă lectura „„Românce de poveste” – expoziție interactivă și incluzivă despre româncele care au scris istorie”

Nou în cinematografe: Gașca animăluțelor DC

Krypto și Superman sunt cei mai buni prieteni, împărtășind aceleași superputeri și luptând împreună împotriva criminalității în Metropolis. Când Superman și restul Ligii Dreptății sunt răpiți, Krypto trebuie să convingă un grup de la adăpostul de animale să i se alăture în încercarea de a-i salva pe supereroi. Din grup fac parte un câine pe … Continuă lectura „Nou în cinematografe: Gașca animăluțelor DC”

Gru și minionii, din nou la cinema!

Cu mult înainte de a deveni stăpânul răului, Gru (Steve Carell, nominalizat la Oscar®) este doar un băiat de 12 ani în suburbia anilor ‘70, care complotează să conducă lumea din subsolul său. Dar treaba nu merge deosebit de bine… Când Gru se întâlnește cu minionii, mai precis cu Kevin, Stuart, Bob și Otto – … Continuă lectura „Gru și minionii, din nou la cinema!”


1 2 3 42