La mulți ani, românași și româncuțe!

Ziua Națională a României este o sărbătoare a bucuriei atunci când copiii și părinții români de pretutindeni își activează iubirea de țară, petrecând românește ziua de 1 Decembrie. Există multe feluri prin care putem sărbători cu bucurie Ziua Națională a României, cultivându-le astfel copiilor sentimentul mândriei și iubirii de țară. Fie că alegeți să ascultați … Continuă lectura „La mulți ani, românași și româncuțe!”

Liber la patinaj pe gheață, la Caro IceLand

Cel mai mare patinoar în aer liber din nordul Bucureștiului, Caro IceLand, își redeschide porțile pentru cea de-a patra ediție. Amenajat în incinta Hotelului Caro din București (str. Barbu Văcărescu, nr. 164A, sector 2), patinoarul are o suprafață de 1000 de metri pătrați și este deschis în perioada 30 noiembrie 2023 – 4 februarie 2024, … Continuă lectura „Liber la patinaj pe gheață, la Caro IceLand”

Atelierele Bubu, primul program educativ pentru copiii de 0-3 ani organizat de o instituție culturală din România

Din luna octombrie 2023, Opera Comică pentru Copii vine în atenția publicului cu un program educativ inovator, adresat, în premieră, copiilor de 0-3 ani și părinților lor. În fiecare dimineață, de luni pană vineri, sunt organizate Atelierele Bubu în incinta instituției, pe Calea Giulești nr. 16. În acest moment, există șase tipuri de ateliere la … Continuă lectura „Atelierele Bubu, primul program educativ pentru copiii de 0-3 ani organizat de o instituție culturală din România”

Poveștile fascinante se descoperă la MiniStory: târg online de carte pentru copii

Din 28 noiembrie până în 5 decembrie copiii întreabă, iar scriitorii răspund, la MiniStory: târg online de carte pentru copii, realizat în colaborare cu editurile Arthur, Humanitas Junior, Polirom Junior, Univers, Cartier. Facem cunoștință cu Regele Piticuț. Alergăm printre petarde și pocnitori sau explorăm tărâmuri cu povești uitate. Călătorim în viitor cu Zmeu Robot și … Continuă lectura „Poveștile fascinante se descoperă la MiniStory: târg online de carte pentru copii”

Instituții de cultură din țară și din diaspora marchează 1 Decembrie Cultural

Sub deviza 1 Decembrie Cultural, Ministerul Culturii și instituțiile de cultură din țară propun publicului, cu ocazia Zilei Naționale a României, o sărbătoare a culturii românești, prilej cu care teatrele, muzeele, bibliotecile, centrele culturale, filarmonicile, teatrele de operă și operetă vor organiza evenimente speciale. În București, instituțiile culturale din subordinea Ministerului Culturii care vor desfășura … Continuă lectura „Instituții de cultură din țară și din diaspora marchează 1 Decembrie Cultural”

Asociația NoGravity Educational aduce educația montană în școli!

Asociația NoGravity Educational a dat startul educației montane în ciclul școlar primar și gimnazial, ghidându-i pe elevi pentru a face primii pași pe munte. În anul școlar 2023-2024, echipa Asociației NoGravity Educational și-a propus să meargă în clasele din ciclul primar, gimnaziu și liceal din București și Ilfov, pentru a susține ateliere gratuite dedicate echipamentului … Continuă lectura „Asociația NoGravity Educational aduce educația montană în școli!”

Ziua Națională a României, celebrată printr-un Concert Extraordinar la Opera Națională București

Opera Națională București organizează pe 1 Decembrie, de la ora 18:30, Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească. Alături de ei vor fi tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați … Continuă lectura „Ziua Națională a României, celebrată printr-un Concert Extraordinar la Opera Națională București”

Descoperă magia Crăciunului la Muzeul Copiilor!

Anul acesta, de Crăciun, Muzeul Copiilor este pregătit să le ofere copiilor și familiilor lor o experiență de neuitat. Cu două tururi ghidate interactive pline de magie și distracție și două activități speciale de familie, Muzeul va întâmpina sărbătorile de iarnă într-un univers de poveste, în perioada 18 noiembrie – 22 decembrie. Circuit 1: Magia … Continuă lectura „Descoperă magia Crăciunului la Muzeul Copiilor!”

Pe 17 noiembrie începe Povestea de Crăciun la Opera Comică pentru Copii

Pe 17 noiembrie, la ora 16:00, se deschid porțile Târgului „Poveste de Crăciun”, în curtea Operei Comice pentru Copii, unde cei mici sunt așteptați alături de familiile lor, să descopere o mulțime de activități și surprize de sezon. Evenimentul are loc în perioada 17 noiembrie – 30 decembrie 2023, după următorul program: orele 16:00-21:00: vinerea … Continuă lectura „Pe 17 noiembrie începe Povestea de Crăciun la Opera Comică pentru Copii”

Therme București lansează  “Relaxing Friday 2023”

Therme București anunță cele mai bune oferte din an, de Black Friday. Intitulată “Relaxing Friday”, campania se desfășoară vineri, 10 noiembrie 2023, începând cu ora 00:00 până la ora 23:59. Doar pe parcursul celor 24 de ore, clienții Therme beneficiază de oferta limitată de -30% la toate voucherele pentru vacanțele de 1 zi in cea … Continuă lectura „Therme București lansează  “Relaxing Friday 2023””

Conferința MAgia MAternității – Ora Magică în România

Asociația ProMAMA organizează pe 15 noiembrie Conferința MAgia MAternității, un eveniment despre beneficiile Orei Magice imediat după naștere – un subiect important discutat între cadre medicale și viitori părinti, care poate face diferența pentru un start bun în viața fiecărui om. În România, atât statisticile, cât și realitatea din spitele indică faptul că bebelușul este … Continuă lectura „Conferința MAgia MAternității – Ora Magică în România”

Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii, între 10 și 12 noiembrie, la București

Magicianul Poveștilor, Marian Râlea, Gașca Zurli, magicianul Robert Tudor și Bambi vă așteaptă la Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii din București, între 10 și 12 noiembrie 2023, un weekend în care cei mici vor putea să participe la activități distractive și educative. Părinți și copii, Teatrul Muzical Ambasadorii din București vă invită pe toți la Zilele … Continuă lectura „Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii, între 10 și 12 noiembrie, la București”

Conferința Internațională SuperTeach, pe 18 noiembrie la București

Pe 18 noiembrie are loc, la București, Conferința Internațională SuperTeach, un eveniment în premieră, dedicat profesorilor și părinților din toată țara. În cadrul evenimentului, adulții sunt invitați să-i înțeleagă mai bine pe copii și provocările acestora și să afle cum comunicăm în triunghiul educației: copil – părinte-profesor. Principalele întrebări la care evenimentul își propune să … Continuă lectura „Conferința Internațională SuperTeach, pe 18 noiembrie la București”

Conferința MAgia MAternității, organizată de Centrul ProMama pe 15 noiembrie

Centrul ProMama organizează pe 15 noiembrie conferința MAgia MAternității, dedicată specialiștilor din domeniul perinatal (medici neonatologi, obstetricieni, consultanți de alăptare, moașe, asistenți medicali, psihologi, educatori prenatali) și viitorilor părinți. Evenimenul are scop educațional, fiind menit să atragă atenția asupra importanței Orei Magice. Ora Magică se referă la așezarea nou-născutului la termen, sănătos și alert, în … Continuă lectura „Conferința MAgia MAternității, organizată de Centrul ProMama pe 15 noiembrie”

Motivatia si mentalitatea copilului in contextual e-learning, tema unei noi conferinte Modern Dad’s Challenges

Modern Dad’s Challenges, sigurul eveniment de parenting dedicat exclusiv tatilor, va avea loc pe 8 noiembrie, de la 18:00 – 21:30, la Hotel International din Bucuresti. Tatii interesati de cum isi pot motiva copilul si incuraja dezvoltarea meta-competentelor acestuia in contextul e-learning, dar si despre rolul scolii, cat si al sistemului de invatamant actual sau … Continuă lectura „Motivatia si mentalitatea copilului in contextual e-learning, tema unei noi conferinte Modern Dad’s Challenges”

Copiii pot deveni designeri de genți la Art Safari Kinder!

Art Safari Kinder lansează o provocare pentru copiii cu vârste între 4 și 18 ani: să creeze propriile genți, în cadrul concursului „The Bags of Tomorrow”. Micii artiști sunt invitați să deseneze, picteze sau să modeleze cea mai ingenioasă și simpatică poșetă și să câștige premii atractive. Concursul de creație pentru copii este inspirat de … Continuă lectura „Copiii pot deveni designeri de genți la Art Safari Kinder!”

Povești inspiraționale pentru tineri la a II-a ediție a Conferinței “De ce rămân în România?”

Mulți dintre tinerii din România ajung să nu își mai dorească să rămână în țară, pentru că primesc din jur informații contradictorii sau descurajante. La a II -a ediție a conferințelor “De ce rămân în România?”, ei au șansa de a cunoaște direct personalități cu povești de succes din diverse domenii. În seara zilei de … Continuă lectura „Povești inspiraționale pentru tineri la a II-a ediție a Conferinței “De ce rămân în România?””

Festivalul de film pentru publicul tânăr – KINOdiseea ajunge la Tulcea în perioada 6-12 noiembrie

KINOodiseea – Festivalul de film pentru publicul tânăr va ajunge și anul acesta la Tulcea, în perioada 6-12 noiembrie, cu proiecții de filme și ateliere interesante găzduite de două locații de excepție: Teatrul Jean Bart și Casa Avramide. Propunându-și să aducă magia cinematografiei mai aproape de micii spectatori din Tulcea, programul festivalului este creat pentru … Continuă lectura „Festivalul de film pentru publicul tânăr – KINOdiseea ajunge la Tulcea în perioada 6-12 noiembrie”

AIESEC București invită tinerii la „Heading for the Future”

Tinerii care vor să-și îmbunătățească experiența profesională, să experimenteze noi domenii de lucru și să-și dezvolte aptitudinile sunt așteptați la o nouă ediție a evenimentului „Heading for the Future”. Organizat de AIESEC București, evenimentul îți propune să le ofere tinerilor o nouă oportunitate de orientare în carieră, precum și șansa de a interacționa cu multiple … Continuă lectura „AIESEC București invită tinerii la „Heading for the Future””

„Soluții pentru noapte bună”, eveniment dedicat somnului copiilor

Totul despre Mame organizează, pe 21 octombrie, atelierul „Soluții pentru noapte bună”, singurul eveniment din România dedicat somnului copiilor, care aduce la masa discuțiilor un medic psihiatru cu specializare în somnologie, dr. Cristina Gianina Anghel, un psiholog, consultant în somnul copiilor, Oana Vlah, și un specialist international cu practică aplicată în gentle parenting, Sarah Ockwell-Smith. … Continuă lectura „„Soluții pentru noapte bună”, eveniment dedicat somnului copiilor”


1 2 3 48