Studiu Super Teach: Copiii isi doresc metode de predare inspirate din viata reala si o relatie mai apropiata cu profesorii lor

71% dintre elevii claselor VII-XII si-ar dori ca profesorii din Romania sa predea folosind exercitii practice, inspirate din viata reala, in timp ce 83% dintre copii considera ca aplecarea dascalilor catre elevi si crearea unor conexiuni de prietenie cu ei se numara printre schimbarile sistemului educational, atat de necesare din punctul lor de vedere. Acestea … Continuă lectura „Studiu Super Teach: Copiii isi doresc metode de predare inspirate din viata reala si o relatie mai apropiata cu profesorii lor”

Amfiteatrul VaraTIC ramane deschis toata luna august

Amfiteatrul VaraTIC ramane deschis toata luna august, gazduind spectacole de teatru in aer liber sustinute de actorii Teatrului Ion Creanga pentru cei mici. Asculta emisiunile in direct de la Itsy Bitsy si castiga invitatii pentru intreaga familie la spectacolele Teatrului Ion Creanga din aceasta vara!  In fiecare weekend, de la orele 10:00 si 19:00, copiii … Continuă lectura „Amfiteatrul VaraTIC ramane deschis toata luna august”

Scoala Parintilor Responsabili: primul webinar gratuit dedicat viitorilor parinti, pe 30 iulie

Intrucat seminariile Scolii Parintilor Responsabili nu mai pot fi sustinute in locatii fizice, echipa Naste Natural a decis sa ofere suport viitorilor parinti in mediul online. Primul seminar online, gratuit, din cadrul Scolii Parintilor Responsabili se va desfasura joi, 30 iulie, de la ora 13.00, iar inscrierile se fac aici. Participantii la seminar au ocazia sa … Continuă lectura „Scoala Parintilor Responsabili: primul webinar gratuit dedicat viitorilor parinti, pe 30 iulie”

MINICLOUD, sectiune dedicata copiilor in cadrul Festivalului UNDERCLOUD

Incepand de anul acesta, Festivalul de Teatru Independent de Orice UNDERCLOUD are o sectiune speciala dedicata celor mici, intitulata MINICLOUD. Programul Minicloud cuprinde atat spectacole, cat si ateliere de teatru pentru copii, care se vor desfasura in perioada 11-18 august, la Muzeul Taranului Roman si in curtea Muzeului Antipa. La Muzeul Taranului Roman vor avea loc atelierele … Continuă lectura „MINICLOUD, sectiune dedicata copiilor in cadrul Festivalului UNDERCLOUD”

Asociatia SAMAS lanseaza o petitie pentru consiliere dedicata in alaptare, in maternitati

In Romania, 40% dintre mame nu primesc niciun fel de sprijin in maternitate pentru initierea si mentinerea alaptarii. Asociatia SAMAS a lansat o petitie online, pentru ca in fiecare maternitate sa existe un consilier in alaptare dedicat, care sa ofere sprijin pentru mame in alaptare si mentinerea lactatiei. Demersul este initiat de Asociatie in cadrul … Continuă lectura „Asociatia SAMAS lanseaza o petitie pentru consiliere dedicata in alaptare, in maternitati”

„Locuieste in poveste!”, un nou concurs Arthur pentru copii

In fiecare an, incepand din 2012, Editura Arthur organizeaza concursul de creatie „Locuieste in poveste!”, adresat copiilor cu varste intre 10 si 16 ani. Anul acesta, concursul se desfasoara pana pe 15 august si are ca tema Salt in poveste. Astfel, copiii sunt invitati sa-si imagineze ca, pentru cateva clipe, pot intra intr-o poveste care le place … Continuă lectura „„Locuieste in poveste!”, un nou concurs Arthur pentru copii”

Teatrul Ion Creanga ii asteapta pe copii la Miniteatru in Amfitreatru

Stagiunea estivala „VaraTIC: Miniteatru in Amfiteatru” se desfasoara in fiecare weekend, in perioada 11 iulie – 27 septembrie 2020, in gradina Casei Eliad (Bd. Mircea Voda nr. 5, Sectorul 3), sub forma unui program de teatru in aer liber dedicat celor mai mici spectatori: copiii cu varsta sub 6 ani. In cel de-al treilea weekend … Continuă lectura „Teatrul Ion Creanga ii asteapta pe copii la Miniteatru in Amfitreatru”

Incepe o noua editie a taberei pentru copii „Vara pe ulita” la Muzeul Satului

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” organizeaza, intre 20 iulie si 7 august, a 28-a editie a taberei de creatie „Vara pe ulita”. In tabara sunt asteptati copii si tineri cu varste cuprinse intre 7-18 ani, care vor lucra alaturi de mesteri populari din intreaga tara si vor fi initiati in tainele olaritului, vor afla cum … Continuă lectura „Incepe o noua editie a taberei pentru copii „Vara pe ulita” la Muzeul Satului”

alegere-ghiozdan-scoala
Anul scolar ar putea incepe pe 14 septembrie

World Vision Romania a lansat pe 15 iulie, in cadrul unei ample conferinte online, studiul „Cursa celor 30 de ani de educatie in Romania”. La conferinta au participat actori-cheie din mediul politic si academic, printre care vicepremierul Raluca Turcan, Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii, Ligia Deca, consilier prezidential pe probleme de educatie si cercetare, … Continuă lectura „Anul scolar ar putea incepe pe 14 septembrie”

Bilantul la 30 de educatie in Romania, prezentat de World Vision Romania

World Vision Romania a lansat pe 15 iulie, in cadrul unei dezbateri online, un amplu studiu privind educatia in Romania, intitulat „Cursa celor 30 de ani de educatie in Romania”. Potrivit bilantului prezentat in studiu avem aproape 30 de ministri in 30 de ani de educatie, peste 330.000 de elevi care invata in scoli dotate inadecvat … Continuă lectura „Bilantul la 30 de educatie in Romania, prezentat de World Vision Romania”

KinetoBebe ofera evaluari „traduse” in limbaj mimico-gestual, pentru copiii cu parinti hipoacuzici

Asociatia KinetoBebe, sustinuta de Fundatia Pretuieste Viata, lanseaza un nou proiect social care pune in practica principiile nediscriminarii in serviciile de sanatate: „Semne pentru miscare”. In cadrul proiectului, kinetoterapeutii Asociatiei KinetoBebe vor oferi sedinte de evaluare motorie alaturi de un interpret mimico-gestual, LSR, pentru a ajuta familiile cu parinti hipoacuzici sa inteleaga etapele de dezvoltare … Continuă lectura „KinetoBebe ofera evaluari „traduse” in limbaj mimico-gestual, pentru copiii cu parinti hipoacuzici”

Destiny Park lanseaza proiectul social Destiny PACT

Destiny Park, cel mai mare centru de Edutainment din Romania, care urmeaza sa se deschida in Bucuresti in 2021, lanseaza impreuna cu partenerii sai – City Insurance, Lidl si Reteaua Privata de Sanatate REGINA MARIA – proiectul social Destiny PACT. In cadrul proiectului, 10% din veniturile obtinute de la parteneri vor fi donate Spitalului de Urgenta … Continuă lectura „Destiny Park lanseaza proiectul social Destiny PACT”

Share location de vacanta, in direct la radio!

Vara aceasta, Itsy Bitsy vine cu solutii de vacanta si de joaca pentru toata familia, oriunde s-ar afla! In timp ce copiii au in program joaca, joaca si iar joaca pe gustul fiecaruia, cat e ziua de lunga, parintii sunt invitati in comunitatea celor care cred in sloganul sharing is caring si fac schimb de informatii despre cele mai … Continuă lectura „Share location de vacanta, in direct la radio!”

Teatrul Ion Creanga deschide stagiunea estivala!

Teatrul Ion Creanga organizeaza, in perioada 11 iulie – 27 septembrie, stagiunea estivala „VaraTIC: Miniteatru in Amfiteatru”, un program de teatru in aer liber pentru copiii cu varsta sub 6 ani. Desfasurat in gradina Casei Eliad (Bd. Mircea Voda, nr. 5), intr-un amfiteatru colorat si primitor, programul le ofera celor mici ocazia sa se bucure de reintalnirea … Continuă lectura „Teatrul Ion Creanga deschide stagiunea estivala!”

Promovabilitate de 85% la BAC pentru elevii din programul Vreau in clasa a 9-a

Rata de promovare la examenul de Bacalaureat din 2020 a elevilor din mediul rural din programul Vreau in clasa a 9-a, derulat de Fundatia World Vision Romania, este de 85%, cu peste 20% mai mare decat cea nationala (62,9% – care include atat copiii din mediul rural, cat si pe cei din mediul urban). Mai … Continuă lectura „Promovabilitate de 85% la BAC pentru elevii din programul Vreau in clasa a 9-a”

Copiii vorbesc in numele planetei, in cadrul Earth Speakr!

Pe 1 iulie s-a lansat Earth Speakr, o noua lucrare de arta interactiva a artistului Olafur Eliasson, care amplifica modurile in care copii vad viitorul planetei. Aceasta lucrare invita adultii si liderii globali, cei care au puterea de decizie si de a schimba cursul lucrurilor sa fie deschisi la mesajele copiilor. Earth Speakr utilizeaza realitatea … Continuă lectura „Copiii vorbesc in numele planetei, in cadrul Earth Speakr!”

Profesorii, parintii si autoritatile locale ar trebui sa colaboreze mai mult, pregatindu-i pe copii pentru viitor

Profesorii, parintii si autoritatile din Romania ar trebui sa colaboreze mai mult si sa dezvolte impreuna, in randul copiilor, abilitati si cunostinte care sa-i pregateasca mai bine pentru viitor – a fost concluzia specialistilor participanti ca speakeri la cea de-a patra conferinta online organizata in cadrul programului national de educatie SuperTeach. Evenimentul, desfasurat pe 27 … Continuă lectura „Profesorii, parintii si autoritatile locale ar trebui sa colaboreze mai mult, pregatindu-i pe copii pentru viitor”

Peste 200 de elevi de clasa a VIII-a sustin Evaluarea Nationala in etapa speciala

La etapa speciala a examenului de Evaluare Nationala s-au inscris 216 absolventi ai clasei a VIII-a, conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Examenul incepe luni, 29 iunie, cu proba scrisa la Limba si literatura romana (192 de candidati inscrisi). Marti, 30 iunie, se desfasoara proba la Matematica (206 candidati inscrisi), iar miercuri, 1 iulie, … Continuă lectura „Peste 200 de elevi de clasa a VIII-a sustin Evaluarea Nationala in etapa speciala”

inghetare an scolar
Promovabilitate finala de 76.2% la Evaluarea Nationala

Ministerul Educatiei si Cercetarii a centralizat rezultatele finale obtinute de absolventii clasei a VIII-a, in urma sustinerii examenului de Evaluare Nationala (sesiunea 2 – 27 iunie 2020). Astfel, in urma reevaluarii lucrarilor contestate, proportia candidatilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 76.2% (122.252 de candidati), ceea ce inseamna o crestere … Continuă lectura „Promovabilitate finala de 76.2% la Evaluarea Nationala”

SuperTeach vrea sa afle parerile elevilor despre scoala si educatie

SuperTeach, unul dintre cele mai mari proiecte educationale independente din tara, ii invita pe copii sa isi spuna parerea sincera despre experientele lor in calitate de elevi, in cadrul unui studiu online. Fiecare raspuns oferit in cadrul studiului Vocea SuperTeach@Copii va ajuta specialistii din comunitatea SuperTeach sa gaseasca, ulterior, cele mai bune solutii pentru a duce educatia … Continuă lectura „SuperTeach vrea sa afle parerile elevilor despre scoala si educatie”


1 2 3 229