Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision România a prezentat Ministerului Educației propuneri pentru combaterea abuzului și violenței în școli

Ca urmare a cazurilor de abuz și violență petrecute în școlile din România, elevii din Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision România au prezentat Ministrului Educației o serie de propuneri concrete pentru combaterea acestui fenomen. Printre propunerile prezentate de elevi se regăsesc dezvoltarea unei platforme online dedicate raportării abuzurilor în școli, pregătirea profesorilor, campanii … Continuă lectura „Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision România a prezentat Ministerului Educației propuneri pentru combaterea abuzului și violenței în școli”

Kung Fu Panda, din nou la cinema

După trei aventuri în care sfidează moartea învingând răufăcători de talie mondială cu curajul său inegalabil și cu abilitățile sale nebănuite în artele marțiale, Po este chemat de destin să… se odihnească odată. Cel mai improbabil maestru de kung fu din lume se pregătește să găsească și să antreneze un nou Războinic Dragon, ținând la … Continuă lectura „Kung Fu Panda, din nou la cinema”

Peste 200 de femei au descoperit povești de viață motivaționale la evenimentul „Femei care inspiră”

„Femei care inspiră” este un proiect al Asociației Părinților Isteți, ajuns în martie 2024 la cea de-a cincea ediție. Evenimentul a adus împreună peste 200 de femei – mame, dar nu numai – care și-au dedicat lor o seară specială și s-au lăsat inspirate de poveștile personale oferite de 11 femei remarcabile, despre cum reușesc … Continuă lectura „Peste 200 de femei au descoperit povești de viață motivaționale la evenimentul „Femei care inspiră””

Prietenul meu, Delfinul

RO Image te provoacă să descoperi lumea marină – fascinantă, neașteptată, plină de miracole – în cea mai nouă animație ajunsă pe marile ecrane: Prietenul meu, Delfinul. Vino în cinematografe și hai să afli ce înseamnă o prietenie adevărată și să-i întâlnești pe Snowball, cel mai simpatic mamifer și un mic băiețel a cărui viață … Continuă lectura „Prietenul meu, Delfinul”

De mâine în cinema: Povestea magică a fluturilor

Din 23 februarie intră în cinematografe noua animație distribuită de Vertical Entertainment: Povestea magică a fluturilor! Animația îl urmărește pe tânărul fluture pe nume Patrick, ce pleacă în aventura vieții sale pentru a-și împlini visul de a zbura. Visul este unul măreț deoarce Patrick este un fluture special, având o singură aripă. Va reuși el … Continuă lectura „De mâine în cinema: Povestea magică a fluturilor”

Teach for Romania anunță cei 7 câștigători din cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, ediția 2024

Teach for Romania, alături de partenerii săi, a anunțat în cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, desfășurată la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, cei 7 profesori câștigători ai ediției din acest an a Galei. Cei șapte profesori câștigători predau în școli rurale din județele Bacău, Cluj, Dolj, Iași, Ilfov, Mureș și Olt, și … Continuă lectura „Teach for Romania anunță cei 7 câștigători din cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, ediția 2024”

Lideri pentru liderași din întreaga țară au fost premiați la Gala Itsy Bitsy 2024

Cei mai implicați lideri în proiecte dedicate binelui copiilor s-au întâlnit la cea de a IX-a ediție a Galei Lideri pentru Liderași powered by Itsy Bitsy. Peste 300 de invitați au aplaudat la scenă deschisă oameni care și-au dedicat în 2023 energia, timpul și resursele pentru a construi o viață mai bună copiilor din România, … Continuă lectura „Lideri pentru liderași din întreaga țară au fost premiați la Gala Itsy Bitsy 2024”

#SiguranțaOnline: Recomandări pentru copii și tineri în cadrul Clubului de Siguranță Online

Peste 300 de tineri au participat la workshop-urile interactive pe teme de siguranță online desfășurate la centrul comercial ParkLake, în perioada 6 – 10 februarie 2024, în „Clubul de Siguranță Online” inițiat de Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Asociația Română a Băncilor (ARB) în cadrul proiectului național de educație digitală #SiguranțaOnline. … Continuă lectura „#SiguranțaOnline: Recomandări pentru copii și tineri în cadrul Clubului de Siguranță Online”

Ultimul Jaguar Negru – acum în cinematografe!

O copilărie petrecută în jungla amazoniană nu poate fi ca toate celelalte. E plină de mister, aventuri, de animale sălbatice și specii pe cale de dispariție. Exact așa cum a trăit și Autumn, adolescenta care te așteptă începând din 9 februarie la cinema, să-și spună povestea. Cum a ajuns din inima pădurilor tropicale direct în … Continuă lectura „Ultimul Jaguar Negru – acum în cinematografe!”

S-a inaugurat primul Smart Lab dedicat incluziunii pe piața muncii a tinerilor și adulților cu autism

Asociația Autism Voice și BRD Asigurări de Viață au lansat cu succes primul Smart Lab dedicat tinerilor și adulților cu autism, în cadrul unui eveniment special desfășurat la sediul organizației. Această colaborare reprezintă un moment important în parcursul inițiativei lor comune de a transforma viețile persoanelor cu tulburări de spectru autist din România, oferindu-le acces … Continuă lectura „S-a inaugurat primul Smart Lab dedicat incluziunii pe piața muncii a tinerilor și adulților cu autism”

Teach for Romania a încheiat jurizările pentru Gala Profesorul Anului din mediul rural, ediția 2024

Teach for Romania a încheiat jurizările pentru a treia ediție a Galei Profesorul Anului din mediul rural 2024 și anunță care sunt cei 22 de finaliști la cele 7 categorii de premiere. Pe 15 februarie, începând cu ora 17.00, la Timișoara – Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, va avea loc evenimentul în care vor … Continuă lectura „Teach for Romania a încheiat jurizările pentru Gala Profesorul Anului din mediul rural, ediția 2024”

Drogurile le promit fericirea. Dar le-o fură!

Ajungem MARI, cel mai mare program național în sprijinul copiilor instituționalizați din România, în parteneriat cu Asociația Preventis, specializată în programe de prevenire și consiliere în adicții, dau startul unei campanii de luptă împotriva consumului de droguri în rândul tinerilor din sistemul de protecție și lansează un apel: „Drogurile promit fericirea. Dar o fură!”. Timp … Continuă lectura „Drogurile le promit fericirea. Dar le-o fură!”

Inseparabilii – în curând, doar la cinema!

În data de 2 februarie, noua animație de la autorii Toy Story ajunge în cinematografele din România: Inseparabilii! Distribuită de CAY Films prin lentila YAY Films Facebook | Instagram | Youtube, sub-brand dedicat conținutului pentru publicul tânăr, animația regizată de Jérémie Degruson livrează un mesaj relevant despre importanța prieteniei și a imaginației fără limite, în … Continuă lectura „Inseparabilii – în curând, doar la cinema!”

Corul Madrigal lansează Programul Național de Cercetare „Madrigal for Babies”

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” derulează le nivel național, începând din acest an, programul de cercetare în domeniul muzicoterapiei, utilizând ca instrument vocea umană – vocea Madrigal. Dedicat cercetării efectelor muzicoterapiei asupra bebelușilor, mămicilor gravide și părinților, Programul Național de Cercetare „Madrigal for Babies” va fi coordonat de muziciana și muzicoterapeuta Angelica … Continuă lectura „Corul Madrigal lansează Programul Național de Cercetare „Madrigal for Babies””

Superpietonii Zurli – în curând în cinematografe!

În 2024, Mirela Retegan și Gașca Zurli aduc magia pe marile ecrane, într-un must see pentru întreaga familie. Lungmetrajul distribuit de Ro Image va avea premiera oficială pe 19 ianuarie și va putea fi urmărit în toate cinematografele din rețeaua Cinema City. Fetița Zurli, Lulu, Mulțumesc, Vrăjimăturica și Tanti Prezentatoarea pornesc într-o misiune de restabilire a … Continuă lectura „Superpietonii Zurli – în curând în cinematografe!”

Teatrul Ion Creangă se întoarce acasă, la Sala Mare!

Cu 15 ani în urmă, Teatrul Ion Creangă a rămas fără sală de spectacole, fără un loc al lui, care să-i aparțină și unde să se întâmple ceea ce îi este dat – punerea în scenă a pieselor de teatru pentru copii. După o perioadă de pribegie prin mai multe spații din București și după … Continuă lectura „Teatrul Ion Creangă se întoarce acasă, la Sala Mare!”

Scoala de SuperEroi Itsy Bitsy – Invata Oul pe Gaina ajunge la a saptea editie!

Copiii intre 7 si 10 ani isi pot descoperi si antrena puterile interioare la o noua editie a primei scoli gratuite de radio din Romania: Scoala de SuperEroi Itsy Bitsy – Invata oul pe gaina! Participand in calitate de studenti la Scoala de SuperEroi Itsy Bitsy – Invata oul pe gaina”, copiii capata cunostinte noi, … Continuă lectura „Scoala de SuperEroi Itsy Bitsy – Invata Oul pe Gaina ajunge la a saptea editie!”

WONKA – în curând în cinematografe

Filmul Wonka, cu Timothee Chalamet, Hugh Grant și Rowan Atkinson va intra în cinematografe din data de 13 decembrie, în două versiuni: dublată și subtitrată. Bazat pe personajul extraordinar din centrul poveștii „Charlie și fabrica de ciocolată”, cea mai emblematică carte pentru copii a lui Roald Dahl și una dintre cele mai bine vândute cărți … Continuă lectura „WONKA – în curând în cinematografe”

Marea migrație

Te-ai gândit că până și familiile de rățuște visează la vacanța perfectă? Că își pregătesc liste cu destinații exotice, fac antrenamente de zbor și planifică totul în avans? Din 8 decembrie începe Marea Migrație! Illumination, creatorii celebrelor serii de filme Despicable Me și Minionii, aduce acum în cinematografe o nouă animație pentru întreaga familie! Vino … Continuă lectura „Marea migrație”

EDUboost, prima colecție de podcasturi pentru copii ilustrate cu Inteligența Artificială, ajunge în traseul de vizitare al Muzeului „Grigore Antipa”

EDUboost, prima colecție de podcasturi pentru copii ilustrată cu ajutorul Inteligenței Artificiale, îi așteaptă pe vizitatorii Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” provocându-i să parcurgă un traseu în urma căruia vor descoperi mai multe despre protecția mediului înconjurător și a animalelor. Pornind de la ideea că și conceptele aparent abstracte pot fi explicate pe … Continuă lectura „EDUboost, prima colecție de podcasturi pentru copii ilustrate cu Inteligența Artificială, ajunge în traseul de vizitare al Muzeului „Grigore Antipa””


1 2 3 243