S-a lansat proiectul de construire a campusului NIA, pentru sprijinirea adolescenților și adulților cu autism

Pe 18 septembrie a avut loc, la Palatul Noblesse din București, evenimentul dedicat strângerii de fonduri pentru construirea campusului NIA, un proiect de referință pentru sprijinirea adulților și adolescenților cu autism și a familiilor acestora. Evenimentul a reunit aproximativ 150 de persoane, fiecare aducând cu sine o rază de lumină și generozitate. Printre oaspeții de … Continuă lectura „S-a lansat proiectul de construire a campusului NIA, pentru sprijinirea adolescenților și adulților cu autism”

Află „Rețeta binelui” de la Laura Eremia și invitații săi, într-un nou podcast Itsy Bitsy

Care este reteta binelui atunci când vine vorba despre sănătatea copiilor noștri? Ascultă Rețeta binelui – noul podcast Itsy Bitsy – și află povești pline de emoție și curaj din lumea pediatriei, alături de Laura Eremia și invitații săi – medici și terapeuți care vor să facă lumea un pic mai bună. Rețeta binelui – … Continuă lectura „Află „Rețeta binelui” de la Laura Eremia și invitații săi, într-un nou podcast Itsy Bitsy”

Ministerul Educației, solicitat să reevalueze decizia de a elimina bursele sociale pentru copiii orfani de un părinte

Asociația “Există viață după doliu” cere public Ministerului Educației să reevalueze decizia de a elimina bursele sociale pentru copiii orfani de un părinte. Membrii Asociației “Există viață după doliu” au luat cunoștință cu stupoare de excluderea copiilor orfani de un părinte din categoria elevilor care vor beneficia de bursă socială în anul școlar următor. Reprezentanții … Continuă lectura „Ministerul Educației, solicitat să reevalueze decizia de a elimina bursele sociale pentru copiii orfani de un părinte”

Teatrul Ion Creangă deschide stagiunea cu o nouă identitate vizuală

Teatrul Ion Creangă, unul dintre cele mai îndrăgite teatre pentru copii din țară, are o nouă identitate vizuală. După 58 de ani de experiență în rândul spectacolelor de teatru pentru copii, Teatrul va începe un alt capitol, adaptat identităților culturale și artistice ale tinerilor de azi, atât din punct de vedere artistic, cât și estetic. … Continuă lectura „Teatrul Ion Creangă deschide stagiunea cu o nouă identitate vizuală”

Teatrul Vienez de Copii organizează preselecții pentru copii și adolescenți!

Teatrul Vienez de Copii așteaptă copiii și tinerii între 6-18 ani la preselecții, pentru a face parte din trupa sa de teatru. Echipa teatrului îi invită pe cei interesați la cea mai jucăușă admitere într-o trupă de teatru, pe 16 și 17 septembrie 2023 sau pe 23 și 24 septembrie 2023, între orele 12:00-14:00. Copiii … Continuă lectura „Teatrul Vienez de Copii organizează preselecții pentru copii și adolescenți!”

Ajungem MARI caută 1.000 de voluntari care să le fie alături copiilor abandonați

Ajungem MARI, cel mai mare program educațional pentru copiii instituționalizați din România, începe o nouă campanie de recrutare de voluntari care să vină în sprijinul celor peste 3.000 de copii din Capitală și 24 de județe din țară. Copiii au nevoie de 1.000 oameni buni care să le devină prieteni, modele, pe care să se … Continuă lectura „Ajungem MARI caută 1.000 de voluntari care să le fie alături copiilor abandonați”

În curând în cinematografe: Țestoasele Ninja. Haosul Mutanților

Din 11 august, Țestoasele Ninja revin pe marile ecrane, în cea mai nouă animație distribuită de RO Image. Direct din lumea subterană, mai pregătiți de misiuni pline de adrenalină ca niciodată, Michelangelo, Leonardo, Donatello și Raphael, împreună cu noua lor prietenă, April O’Neil, sunt gata să descopere secretele mistice ale New York-ului. Și să se … Continuă lectura „În curând în cinematografe: Țestoasele Ninja. Haosul Mutanților”

Puișorii. Aventură în Africa – acum pe marile ecrane!

O nouă animație distribuită de Ro Image este disponibilă acum în cinematografele din toată țara și îi așteaptă pe cei mici și pe cei mari într-o călătorie de o oră și jumătate pe marele continent african. Vino și tu să afli povestea lui Toto și a soției lui, Di, două personaje aflate într-o situație limită: … Continuă lectura „Puișorii. Aventură în Africa – acum pe marile ecrane!”

Săptămâna Mondială a Alăptării, marcată de Asocația SAMAS prin artă dedicată alăptării

Pentru al doilea an consecutiv, Asociația SAMAS împreună cu ASSMB celebrează anul acesta Săptămâna Mondială a Alăptării (1-7 august) prin artă dedicată alăptării adusă în spațiul unde mesajul are cel mai mare impact: la maternitate. Pe 3 august, la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu”, una dintre maternitatile istorice ale Bucurestiului, a avut … Continuă lectura „Săptămâna Mondială a Alăptării, marcată de Asocația SAMAS prin artă dedicată alăptării”

C.A.R.T.E  – Universul copiilor din Diaspora Românească

Biblioteca Prichindeilor se bucură, în perioada iunie – noiembrie 2023, de finanțarea acordată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, cu scopul de a implementa propunerile asumate în proiectul cu care aceasta s-a prezentat la sesiunea de finanțare din acest an: achiziția de noi cărți valoroase, atent selecționate, în limba română, și organizarea unor ateliere de … Continuă lectura „C.A.R.T.E  – Universul copiilor din Diaspora Românească”

De 10 ani, Teach for Romania pregătește profesorii care aleg să predea în comunități vulnerabile în cadrul Academiei de Leadership și Formare în Educație

În perioada 3 iulie – 6 august 2023, Teach for Romania organizează Academia de Leadership și Formare în Educație, singurul program de formare și practică didactică supervizată pentru profesori care aleg să predea în comunități vulnerabile. Rezultatele slabe ale elevilor români la testele standardizate și corelația puternică între pregătirea cadrelor didactice și progresul elevului ne … Continuă lectura „De 10 ani, Teach for Romania pregătește profesorii care aleg să predea în comunități vulnerabile în cadrul Academiei de Leadership și Formare în Educație”

Piloții de raliu – de azi în cinematografe

Din 7 iulie, Vertical Entertainment aduce în cinematografe o animație plină de aventură și dinamism: Piloții de raliu! Pentru a salva casa bunicii sale și întregul sat, Zhi, un animăluț simpatic, dar extrem de lent, trebuie să își depășească propriile limite și lipsa de experiență pentru a câștiga cursa plina de peripeții, Drumul Mătăsii. O … Continuă lectura „Piloții de raliu – de azi în cinematografe”

O aplicație mobilă pentru o prietenie stabilă cu SuperEroii Itsy Bitsy FM

Vacanța copiilor și părinților este acum și mai relaxată, pentru că ei au alături, oricand si oriunde în lume, cel mai de nădejde prieten: noua aplicație gratuită Itsy Bitsy FM. Pentru o prietenie stabilă între copii și eroii lor preferați s-a lansat cea mai child friendly aplicație, potrivită oricărui tel mobil. Copiii au acum la … Continuă lectura „O aplicație mobilă pentru o prietenie stabilă cu SuperEroii Itsy Bitsy FM”

Nou în cinematografe: Ruby Gillman, adolescenta kraken

Ai cunoscut vreodată un kraken? Sau te-ai întrebat care sunt super-puterile sale și la ce visează? Dacă ai senzația că e vorba despre vreo creatură bizară, o să fii de-a dreptul surprins! Ro Image te așteaptă în cinematografe să afli povestea lui Ruby Gillman – adolescenta kraken: o tânără ce află întâmplător că provine dintr-o … Continuă lectura „Nou în cinematografe: Ruby Gillman, adolescenta kraken”

Peste 125.000 de părinți și copii au sărbătorit copilăria la 1uniFEST

La 1uniFEST, de Ziua Copilului, peste 125.000 de copii și părinți au sărit în sus de bucurie în Parcul Al. I. Cuza din București, transformându-l într-un uriaș loc de joacă. 13 ore de ateliere creative, dans, muzică, teatru, sport, cadouri și surprize pe gustul tuturor au fost darul pentru copiii mari și mici, oferit de … Continuă lectura „Peste 125.000 de părinți și copii au sărbătorit copilăria la 1uniFEST”

Plecatul de acasă nu e o soluție – campanie națională de prevenire a dispariției voluntare în rândul minorilor 

Poliția Română și Asociația Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, lansează campania națională de prevenire a dispariției voluntare în rândul minorilor „Plecatul de acasă nu e o soluție”. Obiectivul principal al proiectului îl constituie creșterea nivelului de conștientizare cu privire la fenomenul dispariției voluntare a minorilor și la efectele negative … Continuă lectura „Plecatul de acasă nu e o soluție – campanie națională de prevenire a dispariției voluntare în rândul minorilor ”

Cea mai mare sărbătoare a copiilor din România este la 1uniFEST!

Itsy, Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark și Dj Dodi, sute de provocări, jocuri și distracție pe toate gusturile îi așteaptă pe copii și părinți la 1uniFEST, ediția 2023. Ziua liberă națională a copiilor – 1 Iunie, care a fost obținută de Itsy Bitsy ca un dar pentru cei mici, este și anul acesta sărbătorită în Parcul … Continuă lectura „Cea mai mare sărbătoare a copiilor din România este la 1uniFEST!”

Teach for Romania și Asociația Necuvinte au organizat conferința „Rolul profesorului în gestionarea cazurilor de abuz”

Pe 5 mai a avut loc conferința „Rolul profesorului în gestionarea cazurilor de abuz”, organizată de Teach or Romania și Asociația Necuvinte la Muzeul Național al Literaturii Române din Iași. Aceasta a avut drept obiectiv conștientizarea dificultăților de violență și abuz asupra elevilor pe care un profesor este nevoit să le gestioneze atât în comunitatea … Continuă lectura „Teach for Romania și Asociația Necuvinte au organizat conferința „Rolul profesorului în gestionarea cazurilor de abuz””

Mavka: Zâna Pădurii – în curând în cinematografe!

Din 5 mai, Vertical Entertainment aduce în cinematografe o nouă animație pentru copiii mari și mici – Mavka: Zâna Pădurii! Mavka este gardian al unei păduri și se confruntă cu o alegere imposibilă între dragoste și datorie atunci când se îndrăgostește de un om, tânărul muzician Lucas. Va reuși oare ea să facă alegerea potrivită, … Continuă lectura „Mavka: Zâna Pădurii – în curând în cinematografe!”

Creșele din cadrul centrelor educaționale, pentru mamelor minore, una dintre multiplele soluții legislative propuse de Pactul pentru tineri, pe masa guvernanților

Rata înaltă a abandonului școlar și numărul mare de mame minore, care-și întrerup studiile, au atins cote alarmante în România și, mai ales, prezintă un potențial risc de accentuare ciclică a sărăciei în zonele afectate de aceste fenomene. Pactul pentru Tineri este un proiect complex inițiat de CONAF și derulat în parteneriat cu asociații neguvernamentale, … Continuă lectura „Creșele din cadrul centrelor educaționale, pentru mamelor minore, una dintre multiplele soluții legislative propuse de Pactul pentru tineri, pe masa guvernanților”


1 2 3 242