Motanul Încălțat: Ultima dorință – în curând în cinematografe

Ești pregătit pentru o nouă aventură palpitantă iarna aceasta? Motanul Încălțat revine pe marile ecrane și are de înfruntat cea mai dificilă misiune: să găsească legendara Ultimă Dorință. Eroul nostru și-a consumat opt dintre cele nouă vieți pe care le avea, așa că acum nu-i rămâne decât să le recupereze pe toate cele pierdute. Va … Continuă lectura „Motanul Încălțat: Ultima dorință – în curând în cinematografe”

Iarna aceasta, Vertical Entertainment te invită în cinematografe pentru un film românesc magic: Hai hui în timp!

O poveste cu părinți cuminți, care muncesc zi și noapte, și copii rebeli, care ar face orice pentru a recupera atenția părinților. Asta nu e tot: la mijloc sunt incantații secrete, o carte magică, dispariții misterioase și călătorii în timp. Vor reuși cei mici să își recupere timpul petrecut cu parintii? „Hai Hui în timp” … Continuă lectura „Iarna aceasta, Vertical Entertainment te invită în cinematografe pentru un film românesc magic: Hai hui în timp!”

AVE: Societatea civilă a premiat liderii din sistemul educațional preuniversitar din România, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2022

Directorii din școlile, licee și grădinițele publice din România au fost premiați pentru proiectele de transformare a educației în care s-au implicat în anul școlar 2021 – 2022, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2022. Sub lumina reflectoarelor de la Ateneul Român au stat directorii de școală care au reușit, prin viziune, implicare și dăruire, … Continuă lectura „AVE: Societatea civilă a premiat liderii din sistemul educațional preuniversitar din România, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2022”

Diete speciale, gatite prin joc pentru copiii cu boli inflamatorii intestinale

Luna aceasta a debutat o serie de evenimente gastronomice si de socializare organizate pentru copiii cu boli inflamatorii intestinale si parintii acestora, la initiativa dnei Dr Iulia Tincu, gastroenterolog pediatru, a Asociatiei Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din Romania (ASPIIR) si a multor voluntari medici rezidenti si studenti in medicina. Organizatorii proiectului isi propun sa … Continuă lectura „Diete speciale, gatite prin joc pentru copiii cu boli inflamatorii intestinale”

Rasismul și discriminarea copiilor sunt fenomene răspândite în țările lumii – UNICEF

Pe 20 noiembrie este sărbatorită Ziua Internațională a Drepturilor Copilului – World Children’s Day, aniversând anul acesta 33 de ani de la adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului, cel mai ratificat tratat internațional din istorie, la care România a aderat înca din 1991. Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, UNICEF a publicat un … Continuă lectura „Rasismul și discriminarea copiilor sunt fenomene răspândite în țările lumii – UNICEF”

Pactul pentru Tineri, cea mai amplă mișcare a mediului privat pentru reducerea abandonului școlar

Constituirea unui comitet multireprezentativ, dedicat implementării şi armonizării soluţiilor de combatere a abandonului în strategia guvernamentală pe termen lung, reprezintă una dintre soluţiile propuse premierului Nicolae Ciucă de boardul „Pactului pentru Tineri„, anunță Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF). Pactul pentru Tineri, iniţiat de CONAF, devine cea mai amplă mişcare a mediului privat, în direcţia … Continuă lectura „Pactul pentru Tineri, cea mai amplă mișcare a mediului privat pentru reducerea abandonului școlar”

Se deschide primul Centru Multifuncțional de Terapie și Cercetare în Autism din România

Autism Voice deschide Institutul Autism Voice, primul Centru Multifuncțional de Recuperare și Cercetare în Autism, alături de NN România, partener principal care susține inițiativa printr-o donație de 200.000 de euro, și de alți parteneri care s-au alăturat misiunii de a sprijini persoanele diagnosticate cu autism. Începând din 17 noiembrie 2022, Institutul Autism Voice, un proiect … Continuă lectura „Se deschide primul Centru Multifuncțional de Terapie și Cercetare în Autism din România”

Cea mai mare comunitate de coachi din lume aduce în România
cursurile pentru acreditarea în domeniu

Legendara școală americană de coaching CoachVille, înființată de Thomas Leonard, părintele coaching-ului modern, deschide o filială în România. Cursurile școlii vor începe în martie 2023, programul fiind acreditat de Federația Internațională a Coachingului (IFC). În vremuri în care coaching-ul a ajuns o profesie atât de „la modă” încât riscă să devină un concept perimat, legendara … Continuă lectura „Cea mai mare comunitate de coachi din lume aduce în România
cursurile pentru acreditarea în domeniu”

Crăciunul Ursulețului Teddy, un film de iarnă pentru întreaga familie, la cinema!

De sărbători toate poveștile prind viață, la fel și cele mai neașteptate personaje, așa cum este Teddy. Atunci când tânăra Mariann descoperă cel mai drăguț ursuleț de pluș la târgul de Crăciun din oraș știe că trebuie să facă orice pentru ca el să-i devină cel mai bun prieten. Și l-ar dori tare mult drept … Continuă lectura „Crăciunul Ursulețului Teddy, un film de iarnă pentru întreaga familie, la cinema!”

800 de cadre didactice au descoperit cele mai noi tehnici de predare
la Conferința de Educație Timpurie 2022

În săptămâna 24-30 octombrie a avut loc cea de-a 8-a ediție a Conferinței de Educație Timpurie, eveniment care a oferit educatorilor, învățătorilor și profesorilor din învățământul primar o viziune inovativă asupra procesului educațional în primii ani de viață. Ediția cu tema ”Educația vine din inimă” s-a desfășurat în Timișoara, București, Suceava și Chișinău, iar sesiunile … Continuă lectura „800 de cadre didactice au descoperit cele mai noi tehnici de predare
la Conferința de Educație Timpurie 2022”

S-a lansat WonderBaby, prima aplicație românească ce oferă părinților ajutor în creșterea și monitorizarea evoluției copiilor

Părinții pot acum să urmărească mult mai ușor evoluția bebelușului lor, iar medicii pot să aibă la un click distanță toate datele despre istoricul medical al micilor lor pacienți. Pornind de la nevoile lor, tinerii părinți antreprenori români Teodora Șaguna (specialist în marketing și e-commerce) și Bogdan Manole (specialist în domeniul echipamentelor medicale) au creat … Continuă lectura „S-a lansat WonderBaby, prima aplicație românească ce oferă părinților ajutor în creșterea și monitorizarea evoluției copiilor”

Asociația OvidiuRO continuă dezvoltarea profesională a educatoarelor din toată țara în domeniul educației ecologice

În anul școlar 2021-2022, peste 7.000 de profesori au participat online la sesiunile de formare din cadrul proiectului România de Poveste, pe care Asociația OvidiuRO îl desfășoară în parteneriat cu Asociația Learning by Teaching, susținut de Raiffeisen Bank România. Datorită succesului înregistrat în rândul profesorilor, proiectul continuă și în anul școlar 2022-2023, astfel încât să … Continuă lectura „Asociația OvidiuRO continuă dezvoltarea profesională a educatoarelor din toată țara în domeniul educației ecologice”

Studiu: Obezitatea infantilă apare cu o frecvență mai mare și la vârste mai mici decât în urmă cu un deceniu

Obezitatea infantilă este o problemă care nu trebuie ignorată, explică Ana Raluca Chișu, fondator al Asociației KinetoBebe, după ce tot mai multe studii arată că atât copiii, cât și adolescenții sunt expuși unor probleme de sănătate majore mai devreme, iar sănătatea lor emoțională are de suferit. Obezitatea în copilărie și adolescența timpurie poate fi legată … Continuă lectura „Studiu: Obezitatea infantilă apare cu o frecvență mai mare și la vârste mai mici decât în urmă cu un deceniu”

S-a lansat „Educație fără bullying”, aplicația gratuită de prevenire și combatere a bullying-ului în rândul copiilor din România

Asociația Părinților Isteți și Fundația Vodafone România lansează „Educație fără bullying”, singura aplicație care ajută la prevenirea și combaterea bullying-ului în România. Aplicația, care se poate descărca gratuit din Google Play sau App Store, păstrează anonimatul utilizatorului și este foarte ușor de folosit de toți cei interesați: copii, părinți, profesori, indiferent de tipul de telefon … Continuă lectura „S-a lansat „Educație fără bullying”, aplicația gratuită de prevenire și combatere a bullying-ului în rândul copiilor din România”

Aproape 50% dintre elevi au fost victime ale bullying-ului în școli

Amenințarea cu violența fizică, umilirea, lovirea sunt situații cu care copiii se confruntă frecvent în școlile din România. Datele centralizate de organizația Salvați Copiii în urma unei anchete realizate în rândul copiilor arată că 82% dintre elevi au asistat în calitate de martori la situații de bullying în școala în care învață, 73% în clasa … Continuă lectura „Aproape 50% dintre elevi au fost victime ale bullying-ului în școli”

Caravana EDUboost – Protecția mediului înconjurător ajunge în școlile din București

În perioada octombrie – decembrie 2022, caravana EDUboost va ajunge în 5 școli din diferite sectoare ale Municipiului București. Grație finanțării Primăriei Municipiului București, peste 200 de elevi din școli de masă și din învățământul special vor participa la atelierele de educație non-formală inițiate de Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture. Tema atelierelor pleacă de … Continuă lectura „Caravana EDUboost – Protecția mediului înconjurător ajunge în școlile din București”

Căpitanul Colți-de-sabie și diamantul fermecat – din 21 octombrie în cinematografe!

Legenda spune că există un diamant fermecat care poate îndeplini orice dorință.Când în căutarea lui pornesc doi tineri pirați, un vampir cu arsuri solare puternice, o regină care își schimbă forma și o armată de maimuțe furioase, povestea în sine devine legendară! Vino în cinematografe din 21 octombrie, ca să vezi cea mai nouă și … Continuă lectura „Căpitanul Colți-de-sabie și diamantul fermecat – din 21 octombrie în cinematografe!”

Peste un sfert dintre elevi declară că li s-au cerut fotografii nud, arată un sondaj World Vision România

Potrivit unui sondaj realizat de Worlds Vision România, mai mult de un sfert dintre elevii de gimnaziu şi liceu chestionaţi declară că li s-au cerut fotografii nud, iar un procent identic spun că le-au fost trimise astfel de fotografii. Peste 17% dintre adolescenţi spun că, la școală, au fost atinși într-un mod care i-a făcut … Continuă lectura „Peste un sfert dintre elevi declară că li s-au cerut fotografii nud, arată un sondaj World Vision România”

Secom® Healthcare Group lansează primul raport de sustenabilitate

Secom® Healthcare Group, lider de autoritate pe piața de suplimente alimentare din România, publică primul raport de sustenabilitate, care prezintă o analiză completă și transparentă a activității derulate între ianuarie 2020 – decembrie 2021, din perspectiva impactului social, economic și de mediu, precum și obiectivele asumate pentru perioada următoare, pentru creșterea sustenabilă a companiei. „Am … Continuă lectura „Secom® Healthcare Group lansează primul raport de sustenabilitate”

A fost lansat concursul de soluții pentru realizarea primei tabere incluzive din România

Asociația HELP Autism împreună cu Filiala Teritorială București a O.A.R., prin Anuala de Arhitectură București 2022, cu sprijinul ASAR și AMAIS, au anunțat, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Refugiu Urban din Palatul Universul, lansarea concursului de soluții arhitecturale pentru dezvoltarea primei tabere incluzive din România, pentru copii și tineri cu diferite … Continuă lectura „A fost lansat concursul de soluții pentru realizarea primei tabere incluzive din România”


1 2 3 240