Cum suplimentezi vitaminele copilului primavara

Chiar daca primavara este o sursa bogata de vitamine, din fructele si legumele de sezon, tot exista situatii in care cei mici au nevoie de suplimente alimentare. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem in ce conditii este indicat sa suplimentezi vitaminele micutului tau. „Teoretic, noi ar trebui sa asiguram tot ce ii este necesar … Continuă lectura „Cum suplimentezi vitaminele copilului primavara”

Invata-l pe copil sa puna limite in relatiile cu ceilalti!

Fiecare parinte isi aminteste de momentele din copilarie in care limitele personale i-au fost incalcate, fie printr-o imbratisare plina de afectiune din partea vreunei rude, fie prin intrebari inconfortabile. Adevarul este ca multi parinti din actuala generatie au fost crescuti intr-o societate educata prin obedienta si prin respectarea si supunerea in fata autoritatii. Autoritatea incepea cu … Continuă lectura „Invata-l pe copil sa puna limite in relatiile cu ceilalti!”

Performanta vs. motivatie in educatie
Performanta vs. motivatie in educatie

Este normal ca parintii sa isi doreasca sa le asigure copiilor un viitor cat mai bun. Iar multi considera ca performanta este cheia pentru bunastare la varsta adulta. Dar sunt oare performanta si competitivitatea niste motoare pentru motivatie in educatie? Raspundem la aceasta intrebare acum, la Meditatii pentru parinti. „Mie mi se pare ca am … Continuă lectura „Performanta vs. motivatie in educatie”

Sanatatea copilului: Postura corecta la scoala
Sanatatea copilului: Postura corecta la scoala

Este important sa stim cum sa ii ajutam pe cei mici sa aiba si sa isi mentina o postura corecta, la scoala. Mai multe despre sanatatea copilului scolar iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona. Doua dintre principalele probleme de postura la copiii scolari sunt: cum isi tin ghiozdanul in spate; cum stau in banca. … Continuă lectura „Sanatatea copilului: Postura corecta la scoala”

Poveștile fascinante se descoperă la MiniStory: târg online de carte pentru copii

Din 28 noiembrie până în 5 decembrie copiii întreabă, iar scriitorii răspund, la MiniStory: târg online de carte pentru copii, realizat în colaborare cu editurile Arthur, Humanitas Junior, Polirom Junior, Univers, Cartier. Facem cunoștință cu Regele Piticuț. Alergăm printre petarde și pocnitori sau explorăm tărâmuri cu povești uitate. Călătorim în viitor cu Zmeu Robot și … Continuă lectura „Poveștile fascinante se descoperă la MiniStory: târg online de carte pentru copii”

Sport pentru copii: Cum alegem sportul potrivit
Sport pentru copii: Cum alegem sportul potrivit

In momentul in care te uiti dupa un sport pentru copii, cum decizi care activitate este potrivita pentru micutul tau? La Meditatii pentru parinti, iti venim in ajutor cu o serie de sfaturi care sa iti faca alegerea mai usoara. „E posibil sa alegi sportul potrivit pentru copilul tau”, spune Nicoleta Tanase-Trifu, psiholog sportiv. Insa, … Continuă lectura „Sport pentru copii: Cum alegem sportul potrivit”

10 fapte bune la scoala

Copiii pot invata sa faca fapte bune atat acasa, in sanul familiei, cat si la scoala. Iata 10 idei de fapte bune, pe care micutul tau le poate face pentru profesorii si colegii sai. Bunavointa, amabilitatea, capacitatea de a da o mana de ajutor, toate acestea nu numai ca influenteaza in bine vietile celor din … Continuă lectura „10 fapte bune la scoala”

Pregatirea emotionala pentru inceperea scolii

Uneori ni se pare ca, la inceput de an scolar, parintii au mai multe emotii decat copiii. Este normal sa fim sensibili la faptul ca puii nostri cresc. Dar ce efect au emotiile noastre asupra celor mici? Cu ce asociaza copiii inceperea scolii si cum ii pregatim emotional? Afla raspunsurile acum, la Traieste Sanatos cu … Continuă lectura „Pregatirea emotionala pentru inceperea scolii”

Diferenta dintre copilul energic si cel cu deficit de atentie

Parca mai mult ca niciodata, ne grabim sa punem diagnostice copiilor care nu se aliniaza unor standarde pe care noi le consideram normale. Asa, ne trezim ca ADHD a devenit „boala secolului 21”. Sa fie adevarat? Oare chiar avem mai multi copii cu deficit de atentie sau doar diagnosticam energia de copil ca o boala?  … Continuă lectura „Diferenta dintre copilul energic si cel cu deficit de atentie”

Actiunile care impiedica timpul de calitate in familie

Doar pentru ca te afli in aceeasi incapere cu piciul tau nu inseamna ca ii si oferi conectarea de care are nevoie. Timpul de calitate in familie poate avea de suferit, daca nu avem grija. La Meditatii pentru parinti, iti spunem care sunt actiunile pe care sa le eviti atunci cand petreci timp cu puiul … Continuă lectura „Actiunile care impiedica timpul de calitate in familie”

Greseli pe care le facem cu hidratarea de vara

Pe timp de vara, nevoia de hidratare devine tot mai acuta. Ne este cald, transpiram, suntem insetati, asa ca este recomandat sa bem cat mai multe lichide. Problema sta in ce anume bem, iar aici tindem sa facem greseli, atat in ceea ce ne priveste, cat si in cazul copiilor nostri. La Traieste Sanatos cu … Continuă lectura „Greseli pe care le facem cu hidratarea de vara”

Cum se ia conjunctivita vara si cum o tratezi

Dintre bolile verii, conjunctivita este printre cele mai intalnite, pentru ca se poate lua foarte usor. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum sa iti feresti copilul de conjunctivita vara si, in caz ca vezi vreun simptom al afectiunii, cum sa tratezi boala. „Este foarte important sa alegem cu grija locurile in care ne … Continuă lectura „Cum se ia conjunctivita vara si cum o tratezi”

Solutii pentru probleme digestive vara

Mai ales in primii ani de viata, orice copil are stomacelul foarte sensibil, iar vara risca sa se imbolnaveasca mult mai usor, din pricina caldurii. De aceea, la Traieste Sanatos cu Simona, am adunat o serie de solutii pentru probleme digestive vara. Descopera-le aici. „Vara, alimentele sunt foarte sensibile. Mare grija la alimentele care se … Continuă lectura „Solutii pentru probleme digestive vara”

Cum dezvolti gandirea pozitiva la copii

Un lucru pe care putini dintre noi, adultii, l-am invatat din copilarie este cum sa fim fericiti acum, in prezent. De aceea, este extrem de important sa incepem sa ii invatam pe micutii nostri cum sa se bucure de fiecare moment. La Meditatii pentru parinti, iti spunem cum sa ii dezvolti puiului tau gandirea pozitiva, … Continuă lectura „Cum dezvolti gandirea pozitiva la copii”

Gustarile copiilor: foame sau plictiseala?

Cand copilul tau vrea o gustare, cum stii daca ii este foame sau doar se plictiseste? Exista reguli in ceea ce priveste gustarile? Afla aici. Atat copiii cat si adultii recurg la mancare nu doar in momente de foame, ci si ca raspuns fata de propriile emotii – stres, depresie, singuratate, oboseala, frustrari, resentimente, furie … Continuă lectura „Gustarile copiilor: foame sau plictiseala?”

Hai Hui de vacanta: cum faci un flashmob de sufragerie

Pentru ca vacanta de iarna aduce suficient de multe zile libere cat sa petrecem cat mai mult timp de calitate in familie si cu prietenii, personajele de la Itsy Bitsy s-au gandit la o multime de jocuri si activitati pe care sa le incerci in aceasta perioada. DJ Dodi, de exemplu, iti recomanda sa incerci un … Continuă lectura „Hai Hui de vacanta: cum faci un flashmob de sufragerie”

Importanta jocului in viata copilului: 5 sfaturi pentru parinti

Este greu sa masori in cuvinte ce insemnatate au jocul si joaca pentru cei mici. Am incercat, totusi, sa rezumam importanta jocului in viata copilului prin 5 sfaturi pentru parinti. Descopera cateva moduri in care iti poti incuraja propria latura jucausa, pentru binele copilului tau! Importanta jocului in viata copilului Despre importanta jocului in viata copilului … Continuă lectura „Importanta jocului in viata copilului: 5 sfaturi pentru parinti”

9 moduri de a avea grijă de intestinul copilului tău în timpul sărbătorilor

Sărbătorile de iarnă sunt așteptate cu atâta bucurie, încât, uneori, lăsăm garda jos și ajungem să facem toate poftele copiilor, când vine vorba de alimentație. Obiceiurile alimentare normale de până atunci dispar parcă, învăluite de magia bucuriei, a cadourilor, a prietenilor aflați în vizită și a meselor copioase care conțin adesea preparate grase și foarte … Continuă lectura „9 moduri de a avea grijă de intestinul copilului tău în timpul sărbătorilor”

Sfaturi pentru a menține copiii sănătoși pe timpul iernii

Să-i îmbrăcăm în hainele cele mai groase pe care le avem, să-i ținem în casă, la căldură, să le interzicem să alerge, de teama de a nu transpira nu sunt cele mai bune măsuri pe care le putem lua pentru a-i proteja pe copii de noianul de răceli cu care vine anotimpul rece. Iarna, activitatea … Continuă lectura „Sfaturi pentru a menține copiii sănătoși pe timpul iernii”

13 moduri de a elimina congestia nazală și durerea de gât

În primii ani de viață, sănătatea copiilor poate fi pusă la încercare, de la afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema și erupțiile cutanate, până la răceală, alergii, dureri de burtă, de urechi, de gât, nas înfundat. Nu-i de mirare, având în vedere că sistemul lor imunitar este incomplet dezvoltat. Mai mult de-atat, copiii foarte … Continuă lectura „13 moduri de a elimina congestia nazală și durerea de gât”


1 2 3 71