Solutii pentru crizele de nervi din senin

Solutii pentru crizele de nervi din senin

Stii acele momente in care prichindelul se supara din niste motive absurde? Ei bine, crizele de nervi ale micutilor nu au tot timpul o explicatie, dar macar pot fi domolite. Despre cum sa gestionezi astfel de situatii iti vorbim acum, la Parinti de Pici.

Sunt lucruri care tie ti se pot parea ridicole sau lipsite de logica, dar care inseamna ceva pentru puiul tau. Faptul ca cerul e prea albastru sau ca ceva nu se intampla fix acum, in clipa asta, sunt exemple de cazuri in care cei mici pot face o criza de nervi. Iar tu ramai nedumerit, intrebandu-te ce mai e acum.

Vestea buna e ca astfel de momente sunt firesti si reprezinta o etapa normala in dezvoltarea copiilor. Sunt chiar usor de inteles comportamentele irationale ale micutilor nostri, daca ne gandim ca ei sunt condusi de emotii si de instincte, nicidecum de logica. Asa ca, explicatiile noastre rationale nu au mare ecou in mintea lor, cel putin nu atunci cand sunt in apogeul unui tantrum.

Pe cat de intense le sunt copiilor emotiile, pe atat de dificila le este gestionarea lor, deci n-ar trebui sa ne mire daca-i vedem tavalindu-se pe jos de suparare atunci cand nu vrem sa le indeplinim vreo dorinta, absurda sau nu. In plus, copiii mici, de 2-3 ani, nu au inca notiunea timpului bine dezvoltata, deci orice si-ar dori ei vor sa primeasca sau sa se intample fix acum, nu maine sau peste 5 minute.

Acestea fiind zise, cum treci peste crizele de nervi din senin? Afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s