Cand sunt de ajutor ovocitele donate

Cand sunt de ajutor ovocitele donate

Sunt diverse probleme pentru care o femeie ar putea avea o problema de fertilitate, fiind astfel nevoita sa apeleze la ovocite donate. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem mai multe despre situatiile in care femeile au nevoie de ovocite donate si care sunt sansele de reusita.

„Avem nevoie de ovocite donate cand rezerva ovariana e foarte scazuta, cand suntem in premenopauza sau chiar menopauza, iar sansele de a concepe un copil cu ovocitele proprii sunt aproape zero”, explica dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica ginecologie. De asemenea, mai sunt situatiile in care, desi femeia are o rezerva ovariana normala, ea sufera de o boala care se transmite genetic si care poate afecta copilul.

Asadar, de cele mai multe ori, femeile trecute de 40 de ani sunt cele care apeleaza la ovocite donate, dar mai sunt si cele de 30-35 de ani, ale caror ovare se epuizeaza inainte de vreme.

Pentru ovocitele donate, se face un screening genetic pentru a elimina riscuri, oferindu-i viitoarei mamici toate sansele pentru un copil sanatos.

Rata de reusita a acestei tehnici este de 75%. Dar atentie! Daca sunt comandate ovocite congelate din alta tara, rata de reusita scade pana la 35%. De asemenea, fertilizarea in vitro pentru cele care au o rezerva ovariana scazuta nu va functiona.

Afla despre situatia ovocitelor donate in Romania, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s