Despre tratamentul de fertilizare in vitro cu ovocite donate

Despre tratamentul de fertilizare in vitro cu ovocite donate

Pentru femeile care au incercat deja cam toate metodele de a ramane insarcinate si se pregatesc sa „depuna armele”, este bine de stiut ca mai exista o cale: tratamentul cu ovocite donate. Despre ce presupune acest tip de fertilizare in vitro, despre avantajele si dezavantajele sale, vorbim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Este o procedura pe care o recomandam, de obicei, in ultima instanta”, explica dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica ginecologie.

Acest tip de fertilizare in vitro poate fi o optiune fie pentru cuplurile care au trecut de varsta ideala pentru sarcina, fie pentru femeile cu o insuficienta ovariana prematura.

Daca spermograma barbatului este buna, atunci problema de fertilizare inseamna ca tine de ovocitele femeii sau, mai bine zis, de lipsa lor. Ca urmare, fertilizarea in vitro se mai poate intampla doar cu ovocite donate.

Partea buna este ca procedura are sanse de reusita de peste 60%, in timp ce clasica fertilizare in vitro are sanse de doar 35-40%.

Partea care s-ar putea sa nu le suranda viitoarelor mamici este ca, fiind vorba de ovocite donate, cel putin jumatate din materialul genetic al copilului va apartine altei femei.

Afla mai multe despre aceasta procedura, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Nu rata! Promotii grozave Chicco pregateste, de cele de Black Friday aminteste! Campanie valabila in magazine si online in perioada 07.12-31.12.2017
otter.ro

7 gânduri despre “Despre tratamentul de fertilizare in vitro cu ovocite donate”

  1. Am 44 ani. Am facut 2 incercari de fiv in Romania si 2 in Cehia cu ovocite donate. Am doar un ovar. Nu am ciclu regulat si am noduli de 2cm in uter. Mai pot ramane insarcinata prin FIV cu ovocite donate?

    1. Singurul care va poate raspunde cel mai bine este medicul ginecolog. Este important sa aveti un medic de incredere, care sa va ofere sfaturi cu adevarat utile si recomandari personalizate.

    2. Buna.aproximativ aceeasi situatie si am reusit ..Este important sa fie fertilizarea facuta cu ovo proaspat recoltate.vezi pe google acest subiect pentru Kiev.Au clinici foarte bune si legislatia permite donarea de ovule,si mama surpogat

  2. si la mine este problema ovocitelor..ma gindeam si eu sa apelez la aceasta metoda deoarece am avut 3 escuri cu proprii.pacat ca in Romania nu exista programe legale ,cu donatoare verificate precum Ucraina,Cehia,Grecia …cautam alternative in aceste tari.

  3. Faina metoda fiv cu ovo donate,o sansa pentru multe cupluri.Un interviu foarte util.Puteti face si despre rejuvenarea cu PRP..Sunt femei care au reusit si datorita acestei metode inovative.Bafta ..imi sunteti tare dragi

  4. Pacat ca la noi nu este nimic sigur la tema data…Multe femei pleca peste hotare, unde este legala procedura cu ovo donate.Tari ca Cehia,Ucraina,Grecia au recunoscut ca este o problema pentru multe cupluri si au permis aceasta practica.Donatoarele sunt supuse multor teste si se face o selectie riguroasa

Lasă un răspuns