Se lanseaza „Creatorii de povesti”, o carte scrisa de copii, pentru copii!

Asociatia CONIL lanseaza „Creatorii de povesti„, o carte scrisa cu entuziasm, imaginatie si creativitate de 21 de copii de la CONIL After School.

Cartea a fost scrisa in cadrul intalnirilor online, via zoom, pe care copiii le-au avut in ultima jumatate de an, de la inchiderea scolilor.

Irina Ismail, initiatoarea si coordonatoarea acestui proiect, povesteste cum i-a venit ideea cartii:

“11 martie a fost o zi extrem de trista pentru mine… de ceva ani imi gasisem echilibrul, entuziasmul si bucuria de a fi in mijlocul copiilor. 11 martie a adus cu ea teama, dar mai ales foarte multe intrebari. Cat? Cum? Ce vom face dupa? Dar acum, ce facem acum? si intrebarile se buluceau cu atata viteza… Ganduri peste ganduri, intrebari peste intrebari… si de-odata, in mijlocul tuturor acestor zile pline de intrebari, bum… zoom… a sosit raspunsul asteptat! si astfel am dat startul celui mai simpatic si plin de bucurie club online de scriere creativa, CREATORII DE POVESTI, din care fac parte minunatii mei prieteni, cei 21 de autori, toti elevi cu varste cuprinse intre sase si sapte ani, de clasa pregatitoare, membri ai CONIL After School”.

Cartea, publicata la Editura Integral, cuprinde trei povesti simpatice si pline de aventura, pe care copiii le-au scris simultan, in opt intalniri online, in care de fiecare data creatorii au avut langa ei plusul preferat, devenit personaj de poveste.

Si, pentru ca intreaga poveste sa prinda si mai mult sens, micii scriitori au fost de acord ca banii stransi din urma vanzarii cartii sa fie directionati catre proiectul Asociatiei CONIL – „Copiii cu dizabilitati vor sa invete”. Prin acest proiect, Asociatia isi propune achizitia de echipamente si tehnologie asistiva pentru copiii nonverbali si a celor cu tetrapareza spastica, aflati in scaun cu rotile.

”Am fost extrem de impresionata sa aflu ca cei mici au fost de acord ca munca lor sa fie daruita copiilor mai putin norocosi, copiilor cu dizabilitati din cadrul scolii Primare CONIL. Sunt fericita sa vad, pe zi ce trece, faptul ca noua generatie impartaseste valori precum empatia, prietenia, toleranta si acceptarea, iar asta imi da speranta intr-un viitor mai bun pentru toti copiii. Fiecare copil este o lume, iar noi, la CONIL, ne straduim sa descoperim si sa stimulam talentele fiecarui copil, provocandu-i, dar mai ales incurajandu-i permanent.”, spune Adela Hanafi, presedinte CONIL.

Lansarea cartii „Creatorii de povesti” va avea loc in Gospodaria Moiseni din Muzeul National al Satului ”Dimitrie Gusti” sambata, 12 septembrie 2020, intre orele 11:00 si 14:00, intr-un loc de poveste care se va umple de chicotele micutilor scriitori. 

La eveniment sunt asteptati sa participe toti cei care vor sa-i cunoasca pe micii scriitori si sa participe la ateliere creative si degustari de inghetata.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s