Dezvoltarea bebelusului: Cum invatam culorile

Dezvoltarea bebelusului: Cum invatam culorile

Orice parinte este nerabdator sa ii arate intreaga lume prichindelului sau, chiar daca micutul are doar cateva luni.Si este bine ca faci asta, intrucat dezvoltarea bebelusului tine foarte mult de ce ii arati. Dar de la ce varsta incepi sa vezi si rezultate? La Parinti de Pici, luam ca exemplu invatarea culorilor. Cum invatam culorile? Afla acum.

„Ca orice parinte preocupat sa-i arate copilului cat de plina de culoare este lumea in care traim, am inceput sa o invat pe fetita noastra culorile inca dinainte sa implineasca 1 an”, povesteste Georgiana, mama de pici. Este foarte bine ce a facut ea pentru dezvoltarea bebelusului, iar copilul are nevoie sa iti auda vocea cat mai mult, mai ales in primele luni din viata.

Totusi, abia de la 2 ani incolo incep copiii sa se familiarizeze cu culorile, si dupa 3 ani incep sa le invete cu adevarat, incepand cu cele primare: rosu, galben, verde si albastru. De aici inainte, cum invatam culorile tine de fiecare familie in parte.

[Vezi si: Cum joci vanatoarea de culori]

Fascinant este faptul ca, desi vederea i se maturizeaza abia dupa de 1 an, copilul incepe sa vada culorile si sa faca diferenta intre ele din primele luni de viata.

Cum invatam culorile prin exemple? Afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s