Saptamani de sarcina – pas cu pas spre cresterea unui bebelus sanatos!

Esti insarcinata si iti doresti ca zi de zi sa afli acele informatii care sa iti aminteasca de cresterea puiului tau? Mai mult ca sigur vei avea nevoie de o adevarata incursiune in lumea acelor saptamani de sarcina.

saptamanidesarcina.ro este un ghid complet de informatii care le ofera gravidelor toate acele lucruri ce le sunt necesare pe parcursul celor noua luni, de la transformari evidente ce se petrec in corpul lor si pana la urmarirea in detalii a procesul cresterii bebelusului.

Vei putea afla pas cu pas cum sa te comporti in sarcina, vei urmari atent fiecare sfat oferit de medic in aceste saptamani de sarcina, ce sa mananci si mai ales cum sa eviti pericolele.

Fiecare saptamana de sarcina este importanta pentru ca reflecta evolutia dezvoltarii bebelusului. Vom putea cunoaste inca din prima zi de amenoree ce se intampla in organismul nostru, cum ne pregateste pentru implantarea ovulului in uter, parcurgand acel proces numit nidatie, dar si ce se intampla mai apoi.

Ceea ce este uimitor pentru fiecare mamica aflata la inceput de drum este ca bebelusul sau reuseste sa faca niste salturi uimitoare. Va creste in fiecare zi si astfel va ajunge de la dimensiunea unui bob de mazare sau chiar mai putin pana la dimensiunea unui bebelus pe care deja il cunoastem. Ceea ce ne mira este ca in fiecare saptamana de sarcina vom putea cunoaste cum anume ii bate inimioara, cum se dezvolta din punct de vedere organic bebelusul, care sunt pasii pe care ii face pentru a creste mare.

Un bebelus creste in fiecare saptamana de sarcina, ii bate inimioara in fiecare clipa, inca din primul moment, creste in greutate destul de mult, se dezvolta intr-un ritm uimitor. Iar dezvoltarea sa este atat de rapida chiar din primul trimestru de sarcina, incat nu avem cum sa nu fim surprinsi.

Desigur, toate aceste cresteri ale bebelusului sunt corelate cu starile mamei, cu transformarile prin care corpul sau trece in fiecare saptamana de sarcina. Mama afla ca este insarcinata odata cu lipsa menstruatiei din luna respectiva, dar si cu aparitia simptomelor de sarcina. Greata, varsaturile, starea de somnolenta o anunta pe mama ca trebuie sa se pregateasca pentru un drum lung, de noua luni, in care va purta in pantec bebelusul pe care si l-a dorit.

Tot pe saptamanidesarcina.ro veti regasi informatii utile despre modul in care mama trebuie sa se comporte pentru ca bebelusul sa creasca sanatos, iar sarcina sa poata fi dusa pana la capat. De la stilul de viata, dieta zilnica (alimente interzise si alimente permise), miscarea si pana la recomandarile medicale – toate acestea sunt privite in mare detaliu. Mama va afla pas cu pas cand sa se prezinte la medic si care sunt pasii urmatori pe care trebuie sa ii parcurga.

Sarcina este un eveniment frumos din viata unei mamici, ce aduce odata cu ea si preocuparea ca totul se desfasoara firesc, iar bebelusul se afla in afara oricarui pericol. si cum era si normal, orice inceput are si un deznodamant, iar nasterea este procesul care ne surprinde pana la lacrimi, cel mai frumos lucru ce i se poate intampla unei femei, aflate in asteptarea puiului sau.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s