Sala de asteptare – o animatie cu mesaj ecologic

In fiecare an, pe 4 octombrie, e sarbatorita Ziua Internationala a Animalelor, o ocazie minunata pentru a celebra animalele printr-o multime de activitati creative.

Poti realiza, de exemplu, impreuna cu cel mic, tot felul de animale simpatice (din materiale reciclabile): testoase, balene sau elefanti, pestisori, pisici, ursuleti pufosi, iepurasi, pinguini inimosi sau serpi colorati.

Profita de aceste activitati pentru a-i vorbi copilului despre animalele pe care le realizati, dar si despre importanta protejarii lor. Explica-i, de exemplu, ca deseurile deversate in mari si oceane pun in pericol foarte multe animale marine si ca fiecare din noi poate contribui (macar putin) la protejarea acestora recicland.

Te invitam sa urmaresti, in acest sens, o animatie scurta despre efectele pe care poluarea le are asupra animalelor marine. Chiar daca filmuletul pare amuzant, mai ales pentru copii, el trage un semnal de alarma cat se poate de serios asupra riscului pe care deseurile il reprezinta pentru animale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s