Cum faci un pinguin inimos

Daca ar fi sa facem un top al celor mai indragite animale, pinguinii ar iesi cu siguranta pe unul din primele locuri. Simpaticele pasari (uneori si noi uitam ca sunt, de fapt, pasari) sunt adorabile in costumele lor alb-negru si cu mersul lor leganat, plimbandu-se pe banchizele de la Polul Sud.

Pentru ca pe 20 ianuarie a fost Ziua Pinguinilor (Penguin Awareness Day), iti propunem astazi sa-i vorbesti copilului tau despre pinguini si sa faceti impreuna un pinguin inimos din hartie colorata.

Materiale necesare:

  • 3 coli de hartie (una neagra, una alba si una portocalie)
  • doi ochi mobili
  • foarfeca si lipici

Pinguinul e foarte simplu de realizat. Prima etapa implica manuirea foarfecei, pentru a face cateva forme dragalase din hartia colorata: o forma ovala din hartia neagra, o inima din hartia alba (usor ingusta si putin mai mica decat forma ovala neagra) si trei inimioare din hartia portocalie. Doua din inimioarele portocalii vor deveni picioarele pinguinului, iar a treia va deveni ciocul.

A doua etapa a activitatii implica lipiciul, care te va ajuta sa-i dai forma pinguinului. Lipeste inima alba in mijlocul formei ovale negre, apoi lipeste ciocul si picioarele ca in imaginea alaturata.

Pinguinul va fi gata imediat, dupa ce vei lipi si ochisorii mobili. Cum ti se pare?

Sursa: www.craftymorning.com

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s