Sarpele din sosete desperecheate

Decat sa arunci sosetele desperecheate de prin casa, mai bine transforma-le intr-o jucarie simpatica, prin acest proiect de facut in familie.

Nu stim cum dispar sosetele, dar cred ca toata lumea s-a confruntat cu problema sosetelor desperecheate. Mai ales copiii par sa fie maestri in arta de a pierde sosetele. In loc sa ii certam, hai sa vedem oportunitatea din aceasta situatie: ocazia de a construi o jucarie.

Roaga-ti copilul sa te ajute in aceasta activitate amuzanta, primul pas fiind sa strangeti toate sosetele desperecheate de prin casa si sa le spalati.

Ai nevoie de:

  • cel putin 10 sosete curate;
  • ac si ata (sau poti folosi masina de cusut, daca ai);
  • foarfece;
  • nasturi;
  • o panglica rosie, cu dimensiunea de 12-13 cm;
  • vata.

Cum se face:

Alege cel putin 10 sosete care sa fie cam la fel de late. Daca latimile difera, le poti aranja astfel incat cele mai mari sa se afle la mijloc.

Taie sosetele pe latime, in bucati de 8-10 cm. Apoi, taie fiecare bucata pe o margine, astfel incat sa nu mai ai un cilindru.

01Vei lucra cu bucatile de sosete intoarse pe dos. Coase bucatile una de cealalta, de marginile de sus si de jos. Ar trebui sa obtii o sfoara lunga, formata din bucati de sosete.

Coase panglica rosie la un capat al „sforii”, pe partea din afara a bucatii de soseta. Taie capatul panglicii in forma inversa a literei V – aceasta va fi limba sarpelui. Deasupra panglicii, coase doi nasturi – acestia vor fi ochii sarpelui.

Indoaie sfoara din sosete pe lungime, astfel incat partea din interior a sosetelor sa fie in afara. Coase capatul cu panglica si nasturii (care ar trebui sa fie pe interior), ca in imaginea de mai jos, si coase marginea pe lungime. Intoarce sarpele pe fata corecta.

01Tot ce mai ramane de facut este sa umpli forma cu vata. Daca sarpele este foarte lung, foloseste-te de o rigla pentru a impinge vata pana la capat. Odata ce ai umplut forma din sosete, coase capatul rapas liber. Si gata! Ai construit un sarpe din sosete desperecheate.

Tot din sosete, mai poti face un Ursulet.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s