Parenting fluid: un nou curs pentru parintii din Romania!

Pe 14 mai, Parenting Hub, divizia de evenimente si cursuri a TOTUL DESPRE MAME, lanseaza in premiera in Romania cursul de Parenting Fluid.

Cursul de Parenting Fluid a luat fiinta pornind de la experientele numerosilor copii si adulti care au reusit sa depaseasca blocajele si complicatiile din corpul lor si din relatiile lor, prin intermediul psihoterapiei, fie ca este vorba de relatii de cuplu, cu copiii sau cu propriii parinti.

Bazat pe legatura dintre relatia noastra cu propriul corp si conectarea cu copilul, Parenting Fluid porneste de la ideea ca emotiile, gandurile ai miscarile corpului sunt interconectate. Cercetarile au demonstrat ca gandurile lasa in urma formatiuni neuronale noi, denumite ”cai neuronale”. Emotiile se reflecta si ele intotdeauna in miscarile corpului. Asadar, Parenting fluid este legatura corp, emotii ganduri.

”Noi procesam tot ce simtim cu corpul, si abia apoi tot ce producem cu ajutorul capacitatilor noastre de gandire si imaginatie. Psihicul este fata de corp asa cum este un pilot fata de masina sa: cu cat o cunoaste mai bine, o stapaneste mai bine si o considera parte din sine, cu atat o conduce si o gestioneaza mai bine, fara stricaciuni sau accidente. Cele mai importante nevoi emotionale si relationale umane se satisfac prin intermediul corpului, si nu prin <<vorbit>> sau <<explicat>>”, Diana Vasile, psiholog.

Parenting fluid inseamna de fapt un amalgam intre parenting, vazut ca suma actiunilor pe care le facem in orice moment in relatia cu copiii nostri si fluiditatea permanenta a miscarilor, vazute ca decizii ale noastre, ca parinti, in timp ce ne straduim sa pastram un echilibru.

Bazat pe ideea ca gandurile, emotiile si corpul sunt un intreg care functioneaza corect doar daca se afla in armonie, cursul de Parenting fluid abordeaza subiecte precum: creativitatea, memoria corporala, empatia chinestezica.

Creativitatea este inteleasa in contextul Parentingului fluid ca fiind capacitatea noastra de a imbina, in cel mai bun mod cu putinta, experientele de cand eram noi copii, cu sfaturile auzite, cercetarile citite si alte informatii care ne parvin in timp ce ne preocupam sa fim parinti.

Irina Tepuru rezuma: Parentingul fluid promoveaza legitimitatea greselilor, importanta puterii de a repara, constienta unitatii corp-minte-suflet in interactiunea cu copiii, valoarea contributiei participantilor prin impartasirea unor experiente traite, prin suportul reciproc, prin focusul pe proces si mai putin pe rezultat, prin empatie si acceptarea diferentelor.”

Pentru inscrieri, intra pe site-ul TOTUL DESPRE MAME.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s