Remedii naturale pentru o digestie buna de Sarbatori

Remedii naturale pentru o digestie buna de Sarbatori

In perioada Sarbatorilor de iarna, in majoritatea cazurilor, sistemul digestiv are de suferit. Ne bucuram de atatea bunatati, incat uitam sa ne mai gandim si la moderatie. Din fericire, pentru multe dintre problemele digestive exista remedii naturale. La Traieste Sanatos cu Simona, iti vorbim despre cum sa ai o digestie buna de sarbatori.

In aceste zile, intreg sistemul digestiv va fi suprasolicitat, de la vezica biliara pana la pancreas si ficat. Este important sa acorzi digestiei o grija suplimentara si sa previi anumite accidente, folosind remedii naturale, sub forma de capsule, ceaiuri sau uleiuri. Astfel de remedii pot fi folosite si daca simti ca ceva nu merge cum ar trebui.

„In primul rand, sa aveti intotdeauna la indemana niste enzime digestive”, explica dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competenta in apifitoterapie. Ea sugereaza sa incercam capsule care contin extracte naturale de ananas sau de papaya – 1-2 comprimate la masa.

Apoi, pentru a stimula secretiile digestive si, implicit, pentru o digestie buna de Darbatori, ea ne recomanda sa bem ceaiuri din plante aromatice, dupa masa de Sarbatori – ceai de ghimbir, de rozmarin, de busuioc sau de cimbru.

Pentru cei care au o bila lenesa, sunt recomandate plantele tonic amare – papadia, rozmarinul, sunatoarea, anghinarele – sub forma de ceaiuri, tincturi sau capsule, luate cu jumatate de ora inainte de masa. Acestea imbunatatesc secretia biliara.

Mai multe idei de remedii naturale pentru o digestie buna de Sarbatori si despre pansamente gastrice naturale poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s