O poveste cu final fericit: dezvoltarea armonioasa a copilului tau

O poveste cu final fericit: dezvoltarea armonioasa a copilului tau

Importanta povestilor de noapte buna

La fel cum fiecare personaj de poveste trece printr-o aventura in urma careia invata lucruri noi, la fel si copiii se dezvolta dupa fiecare dintre povestile de noapte buna pe care le asculta.

Iar studiile o confirma. In lucrarile sale, Sarah Ockwell-Smith, creatoarea conceptelor BabyCalm si ToddlerCalm, a aratat ca povestile de noapte buna nu contribuie doar la cresterea duratei totale a somnului unui copil, ci ii stimuleaza dezvoltarea intelectuala si il ajuta sa faca diferenta intre „bine” si „rau”*. Mai mult, cartile de povesti insotite de ilustratii ii ajuta pe cei mici sa-si creioneze propria personalitate, sa-si imbunatateasca atentia, limbajul si sa-si imbogateasca imaginatia.

In functie de ilustratiile povestii, cel mic va invata cum arata diferite animale, plante, obiecte sau tipuri de oameni cu care in mod obisnuit nu ar interactiona la varsta lui. In acest mod, afla lucruri noi despre lumea inconjuratoare si devine capabil sa coreleze informatiile din poveste cu realitatea in care traieste.

Pentru cel mic, este reconfortant sa auda aceeasi poveste zi de zi, pentru ca ii place sa stie ce urmeaza sa se intample. Asteapta cu nerabdare sa completeze ceea ce aude, sa i se confirme ca are dreptate si ca eroul lui preferat reuseste de fiecare data sa duca la bun sfarsit orice provocare aparent imposibila. Si, pentru ca de fiecare data i se confirma ca binele invinge, obiceiul de a i se citi zilnic povestea lui preferata il ajuta sa se simta in siguranta si protejat. Iar aceste lucruri sunt cu atat mai importante cu cat povestea este citita chiar inainte de culcare, cand cel mic ramane singur pe taramul viselor.

Iar daca esti in cautare de povesti de noapte buna pentru micutul tau, te invitam sa le descoperi pe cele cu Mia, Leo, Micuta Zana si Urechila, inspirate de cea mai delicata grija de la NIVEA. In fiecare poveste, cele 4 personaje cutreiera tinuturi fantastice si reusesc sa duca la capat orice aventura impreuna. In plus, micutul tau poate sa interactioneze cu ele printr-o simpla atingere a tabletei: de exemplu, atunci cand copilul il va atinge pe Urechila, acesta va sari, va imbratisa un alt personaj sau ii va zambi.

Descopera povestile aici, citeste-i-le micutului tau si ajuta-l sa se dezvolte armonios!

*Sursa: https://www.books-express.ro/solutii-blande-pentru-somnul-linistit-al-bebelusilor-si-al-copiilor/p/yp,9786069356357.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s