Ce intelege Mos Craciun prin ideea de copil cuminte

Ce intelege Mos Craciun prin ideea de copil cuminte

In aceasta editie a emisiunii Parinti de Pici, vrem sa stam putin de vorba cu Mos Craciun, despre lista sa de copii cuminti si copii neascultatori. Vrem sa ii amintim ca nu ar trebui sa isi foloseasca lista pe post de amenintare si sa il ajutam sa inteleaga ca juniorii de pana in 3 ani au sanse foarte mici sa fie ascultatori, dar ca noi tot credem ca merita cadouri. Iata de ce, in primii ani de viata, cumintenia este mai dificila pentru prichindei.

Multi parinti isi doresc sa aiba un copil cuminte, care asculta orice indicatie, rugaminte si interdictie, fara tipete sau momente de exasperare. Ar fi totul mult mai simplu – nu ne-am mai ingrijora ca micutii nostri s-ar putea lovi, ar putea cadea sau ar distruge lucruri prin casa.

Insa este un scenariu nerealist sa le pretindem prichindeilor sa fie ascultatori tot timpul. Pana la urma, orice copil are o personalitate proprie si dorinte diferite de ale parintilor sai.

Un copil de un an si jumatate asculta doar 40-50% din timp, un pici de 2 ani iti urmeaza indicatiile in proportie de 60%, in timp ce un prichindel de 3 ani reuseste sa te asculte doar 70% din timp.

Mai multe despre conceptul de copil cuminte poti afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s