Craciunul: Intre traditii si shopping

Craciunul: Intre traditii si shopping

Cand vorbim despre aceste doua extreme, cea a traditiilor populare si cea a consumerismului, Craciunul este unul dintre cele mai dezbatute momente. Suntem invechiti pentru ca alegem sa pastram traditiile strabunilor? Suntem lipsiti de valori pentru ca alergam prin mall-uri dupa cadouri? Iata ce crede Profesorul de Joaca, la Meditatii pentru parinti.

„Nu numai Craciunul este puternic dezbatut – de Craciun ne place noua sa fim putin mai atenti la diferentele astea. Fiecare zi se afla la aceasta intersectie. La Craciun se vede mai izbitor”, spune Leon Magdan, Profesorul de Joaca.

El considera ca este nevoie sa gasim un echilibru intre traditional si modern, mai ales in perioada Sarbatorilor, de orice tip ar fi ele. Iar sfatul sau este subliniat si de Alex Zamfir, gazda emisiunii, care indeamna fiecare familie sa isi personalizeze Craciunul cu cate putin din fiecare epoca.

Profesorul de Joaca ne-a mai sfatuit sa nu pierdem din vedere anumite traditii care nu se invechesc niciodata, cum ar fi cand ii trimitem pe copii la colindat sau cand facem bucatele pentru masa de Craciun. „De Craciun, te bucuri altfel”, a mai spus el.

Afla mai multe despre intersectia dintre traditii si modern, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s