Relationarea in familie: Ce nevoi are copilul la 11 ani si peste

Relationarea in familie: Ce nevoi are copilul la 11 ani si peste

Aflat si el in postura de parinte al unei preadolescente, Virgil Iantu vorbeste despre cum sa gasesti un teren comun, intre tine si copilul la 11 ani si peste, pentru o mai buna relationare in familie.

Preadolescenta si adolescenta sunt doua perioade pe care multi parinti, daca ar putea, le-ar scoate complet din „program”. Sunt momente pline de stangacie de ambele parti. Copiii se impiedica pe drumul spre maturizare, iar parintii se simt jenati de schimbarile prin care trec puii lor. In plus, cu totii simt ca le vine tot mai greu sa relationeze si sa comunice. Dar lucrurile nu trebuie sa stea asa.

„Eu cred ca e bine sa fim un pic mai relaxati”, este de parere Virgil Iantu. In opinia lui, copilul la 11 ani si peste are nevoie sa vada ca ii intelegi lumea si ca o accepti. De exemplu, incearca sa iti observi copilul cand este cu prietenii lui, fara sa intervii. Vei vedea ca se comporta altfel decat cu tine si ca este mai matur decat il crezi.

Totodata, daca acasa incerci sa comunici mai deschis, sa mai lasi de la tine si sa iti aduci aminte cum reactionai tu in adolescenta, relationarea in familie va fi mult mai usoara.

Mai multe despre comunicarea cu copilul la 11 ani si petrecerea unui timp de calitate in familie ne spune Virgil Iantu, din propria experienta, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s