Reinventarea educatiei prin video

Ce avantaje aduc lectiile video? Cum isi pot imbunatati elevii educatia, in acest mod? Iti propun o idee revolutionara pentru reinventarea educatiei.

„Ai de invatat un singur lucru: Poti invata orice” – asa suna sloganul unui website dedicat educatiei. Ce este asa special sau original la acest site? Pe langa faptul ca toate lectiile sunt gratuite („For free. For everyone. Forever” – Gratuit. Pentru toti. Pentru totdeauna), fiecare subiect abordat este doar in format video.

Site-ul se numeste Academia Khan si contine peste 2.000 de videouri, din varii domenii – de la matematica, informatica si stiinte, pana la istoria artelor, geografie si muzica.

In urmatorul discurs TED, educatorul Salman Khan, fondatorul proiectului, vorbeste despre cum a ajuns de la un hobby (postarea unor clipuri educative pe YouTube) pana la reinventarea educatiei si ce beneficii au elevii de pe urma acestor lectii.

Unul dintre avantajele prezentate este faptul ca elevii au la dispozitie oricand lectiile. Nu trebuie sa se mai jeneze sa isi roage profesorii sa repete si pot invata in ritmul lor.

Te las sa afli mai departe mai multe despre proiect si despre cum evolueaza educatia. Si, chiar daca nu voi dezvalui nimic, pot sa iti spun ca, la finalul discursului, isi va face aparitia si un invitat surpriza!

Ce parere ai despre acest proiect? Crezi ca asta este, intr-adevar, reinventarea educatiei?

[ted id=1090 lang=ro]

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s