„Amintiri din Copilarie” – noul spectacol al Teatrului Ion Creanga

„Amintiri din Copilarie”, noul spectacol al Teatrului Ion Creanga, deschide Festivalul International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”.

Nica se desprinde de paginile manualelor si se dezmorteste urcand pe scena. Sambata (27 septembrie), de la ora 19.00, Sala Mare a Palatului National al Copiilor gazduieste premiera mult-asteptatei piese de teatru „Amintiri din Copilarie”. De asemenea, spectacolul va putea fi vazut si duminica (28 septembrie), de la ora 11.00.

Poznele si aventurile nazdravanului Nica prind astfel viata, intr-o forma neconventionala, ce imprumuta din estetica benzilor desenate si a animatiilor pentru copii, bazandu-se pe gest, mimică, fizicalitate, dans și melodie.

Fara a pierde nimic din farmecul sau esenta unor episoade clasice precum La Cirese, Pupaza din Tei sau La Scaldat, spectacolul ii provoaca pe tinerii spectatori sa isi folosească imaginatia pentru a recompune pe scena lumea povestilor lui Nica.

Spectacolul nostru e putin altfel decat alte spectacole, pentru ca noi nu spunem doar o singura poveste, precum Harap Alb sau Alba ca Zapada, ci mai multe povesti. Si, atentie, nu numai ca spunem mai multe povesti, dar povestile noastre chiar s-au intamplat. Cineva pe nume Ion Creanga le-a trait cu cel putin o suta de ani in urma. El le-a scris nu cand era copil, ci cand era un om mare, atat de mare incat se simţea deja batran. Nu ii placea batranetea, i se parea ca e foarte plictisitoare si isi dorea din tot sufletul sa mai fie o data copil. Pentru ca, asa retinuse el, in copilarie nu te plictisesti niciodata”, explica Peter Kerek, regizorul spectacolului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s